Bloomberg: Ankara, 10 büyükelçiyi 'istenmeyen kişi' ilan etmekten kaçınmanın yollarını arıyor

Bloomberg'de yer alan haberde, Ankara'nın 10 büyükelçiyi 'istenmeyen kişi' ilan etmekten kaçınmanın yollarının arandığı kaydedildi. Olası sonuçlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verildiği ifade edildi.

Bloomberg: Ankara, 10 büyükelçiyi 'istenmeyen kişi' ilan etmekten kaçınmanın yollarını arıyor

Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Ankara'nın Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını talep eden bir açıklama yayımlayan 10 büyükelçinin 'istenmeyen kişi' ilan edilmemesinin yollarını aradığını belirtti.

T24'ün aktardığına göre konuyla ilgili olarak direkt bilgisi olan bir kaynağın Bloomberg'e verdiği bilgiye göre üst düzey danışmanlar, bu büyükelçilerin 'istenmeyen kişi' ilan edilmesi durumunda Türkiye ekonomisinin göreceği zarar ve Türk lirasının yaşayacağı olası değer kaybı konusunda Cumhurbaşkanlığı'na bilgi verdi.

Erdoğan'ın ofisine yapılan bilgilendirmede, bu adımın atılmamasının Türkiye'nin ABD ve Almanya gibi ticari partnerleriyle ilişkilerinin daha da kötüleşmesini önleneceğinin söylendiği aktarıldı. Dışişleri Bakanlığı'nın bu endişeler nedeniyle şu ana kadar konuyla ilgili olarak temkinli davrandığı belirtildi.

Bloomberg'in haberinde Erdoğan'ın bu hafta sonu yapılacak G20 zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmek istediğine dikkat çekilirken, mevcut şartların Cumhurbaşkanı'nı "garip bir pozisyonda bırakacağı" değerlendirmesinde bulunuldu.

Etiketler
Ankara