Mustafa Karaalioğlu: Yerlerine kayyım atandığı gerçeği bile Kürt sorunu olduğunu anlatmaya yeter

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, Kürt sorunu tartışmalarına yer verdiği yazısında belediye başkanlarının yerine kayyım atanmasını hatırlattı.

Mustafa Karaalioğlu: Yerlerine kayyım atandığı gerçeği bile Kürt sorunu olduğunu anlatmaya yeter

Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, iktidarın Kürt sorunu olmadığını söylemesini köşesine taşıdı.

Mustafa Karaalioğlu, "Kürtlerin seçtiği belediye başkanlarının tamamına yakınının görevden alınıp, çoğunun da hapse atıldığı ve yerlerine kayyım atandığı gerçeği bile Türkiye’nin büyük bir Kürt sorunu olduğunu anlatmaya yeter. Bu yanlış politika, var olan meselenin daha da büyümesine ve derinleşmesine yol açmıştır. Başta siyasi dil olmak üzere Kürtlere yönelik ayrımcılık hissettiren, ötekileştiren tavırların bu sayede merkezde yer bulmaya ve güçlenmeye devam etmektedir. Meseleyi derinleştiren bir faktör de budur" dedi.

Karaalioğlu yazısında "Birçok sebebin yanında zihinlerde aşılamayan korkular var ve bunlarla yüzleşmenin zamanı geldi, geçiyor. Ve çözüm eşiği de Kürtler adına başkalarının ne söylediği değil, sıradan Kürtlerin eşitlik duygusunu eksiksiz hissettikleri zamandır.

Çözüm isteyen ve çözüme inanan siyasetin sadece gerçekle yüzleşmesi yetmez, bu istikamette cesaret göstermesi ve keskinleşen tutumları yönetecek bir vizyona sahip olması şarttır. Sıradan ve durumu idare eden sözlerin yeterli olmadığı noktaya geldiğimizi de unutmamak lazımdır" düşüncesini dile getirdi.

MUSTAFA KARAALİOĞLU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Kürt sorunu Kürt