Erdoğan: Ben daha önceki ABD başkanlarıyla böyle bir sorun yaşamadım

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Ben daha önceki ABD başkanlarıyla böyle bir sorun yaşamadım

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da cuma namazı çıkışında ABD Başkanı Joe Biden ile yaşanan soruna ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden'ı kast ederek, "Ben daha önceki ABD liderleriyle böyle bir sorun yaşamadım" ifadelerini kullanan Erdoğan, Rusya'ya da sıcak mesajlar verdi.

Erdoğan şunları söyledi:

“İki NATO üyesi olarak farklı noktada olmamız gerekir. Eğer beklenen noktada değilsek bunu paylaşmamız lazım. Ben daha önceki ABD liderleriyle böyle bir sorun yaşamadım. Şu anda maalesef böyle bir durumdayız. ABD ile bizim münasebetimiz, iki NATO üyesi olarak böyle olmamalı. ABD maalesef terör örgütlerine beklenenin çok üstünde silah, araç-gereç destekleri veriyor.”

RUSYA’YA SICAK MESAJLAR

“Burada da yine aynen benim Sayın Putin'den beklentilerimiz çok daha farklı. Suriye'de rejim maalesef, ülkemizin güneyinde tehdit oluşturuyor. Dost ülke olarak da Sayın Putin'den daha doğrusu Rusya'dan farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de güneyde birlikte yürütmemiz lazım. ABD, Suriye'yle de pek ilintili değil. Burada şu an İran, Rusya ve biz varız. Orayı da bir barış havzası haline getireceksek aramızda görüşmemiz şart ve bunları görüşeceğiz. Rusya ile ikili münasebetlerimizi çok daha ileri taşıma isteğindeyiz.”

KORONAVİRÜSE KARŞI TEDBİRLER

“Çok çok farklı yeni yeni bazı tedbirler konusunda, beni ilgi alanımdan öte Bilim Kurulu'nun ilgi alanı. Bakanıma 'Bilim Kurulu'nda bu konuyu farklı bir yere taşımanız lazım' dedim. Dün Bakanımla da yaptığım görüşmede başta maske olmak üzere bundan taviz veremeyiz diyor. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Vefatla birlikte vakaların asgariye inmesi bu mücadelede bizim tedbirlerimiz olacak.”

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan