Kılıçdaroğlu'ndan Şentop'a açık çağrı: Ortak çalışma yapalım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziler Haftası Buluşması'nda konuştu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a bir çağrı yapan Kılıçdaroğlu, "Şehit yakınları ve gaziler arasında farklıların tümünü gidermek konusunda ortak bir çalışma yapalım" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Şentop'a açık çağrı: Ortak çalışma yapalım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Gaziler Haftası Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Yeri geliyor şehitlerimizi, gazilerimizi yere göğe sığdıramıyoruz ama uygulamaya gelince tam tersi bir tabloyla karşılaşıyoruz. Aklımın anlamadığı böyle bir siyaset anlayışı" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun satırbaşları şöyle:

Siyaset kurumu gazilerimiz ve şehitlerimiz için üstüne düşeni yapmamıştır.

Şentop'a çağrı

Kore, Kıbrıs, Terör, 15 Temmuz gazimiz var. Her birisi ayrı statüye tabi. Neden hepsi ayrı statüye tabi? Aralarındaki farklar ne? Hepinizin huzurunda TBMM Başkanı Sayın Şentop'a açık çağrıda bulunuyorum. Sonrada bütün siyasi partilere açık çağrıda bulunuyorum. Şehit yakınları ve gaziler arasında farklıların tümünü gidermek konusunda ortak bir çalışma yapalım. Söylediğim şeylerin yapılması için anayasal temelde var. Bunu Cumhur İttifakı olarak yapsınlar yapamıyorlarsa biz yapalım.

Öncelikli yapılması gereken 8 madde saydı

Öncelikli yapılması gereken 8 madde sayacağım. Birincisi şehit yakınları ve gaziler yüksek kurulu oluşturulmalıdır. İkincisi, şehit yakınları ve gaziler arasındaki farklılıkların kaldırılması lazım. Üçüncüsü, şehitlerimizin eşleri ya da ailelerine maaş bağlanıyor. Bu aylıkların en düşük net memur maaşının altına düşmemesi lazım. Şehitlerimizin neden 2 çocuğunu işe alıyoruz? Kaç çocuğu varsa işe alalım. 18 yaş sınırını aştıktan sonra okumuyorsa kaç çocuk varsa iş imkanı sağlanmalı, okuyorsa burs bağlanmalı.

Milletvekilleri sağlık hizmetlerinden nasıl faydalanıyorsa, gaziler ve şehit yakınları da sağlık hizmetlerinden öyle yararlanmalılar, bu kadar basit.

Beşiktaş'taki terör saldırısında, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. Bunlar için toplanan paralar duruyor bunların hak sahiplerine verilmesi lazım. Bu parayı bankada tutamazsınız.

Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdılar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir olay yaşanmadı. Tek mermi atmadan bayrağınızı indirip, kendi topraklarınızı terk ettiniz. Biz, Süleyman Şah Türbesi'ni yerine götürüp bayrağımızı yine göndere çekeceğiz.

Bu adamı kim serbest bıraktı?

İki askerimizin diri diri yakıldığının videosunu izlettiler. Talimatı veren kişi tutuklandı hapse atıldı. İyi ki bu ülkede dürüst gazeteciler var. Bir gazeteci arkadaşımız, iki askerin yanması talimatını veren kişi Gaziantep'te dükkan açmış diyor. Bu adamı kim serbest bıraktı? Kimler serbest bıraktı? Bunların sorgulanması lazım.

Etiketler
Ağrı Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Şentop Şehit