Faik Öztrak Adana'da konuştu: Bulgaristan'da seçimler yaklaşıyor, vatandaşlarımız oy vermeli

CHP Balkan Masası, Adana’da toplandı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, burada bir konuşma gerçekleştirdi.

Faik Öztrak Adana'da konuştu: Bulgaristan'da seçimler yaklaşıyor, vatandaşlarımız oy vermeli

Balkanlarda yaşayan ve Balkanlardan anavatana dönen Türklerin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla kurulan CHP Balkan Masası, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi ev sahipliğinde Adana'da toplandı.

Uluslararası Kosova Paneli’nde konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Balkanlarda barışın yaşanması ve yaşatılmasının ortak dilekleri olduğunu dile getirdi. Bunda kendilerine önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü belirten Öztrak, “Burada yapılacak tespitler, Kosova üzerinde ve Balkanların tamamında da barışı getirecektir.

CHP bünyesinde oluşturulan Balkan Masası'nın amacı, hep birlikte uzakları yakın, zoru kolay kılmaktır. Bunu gerçekleştirmek için belediye başkanlarımızın da destekleriyle elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Öztrak, şunları söyledi:

"Bulgaristan'da erken seçimler yaklaşıyor. Bunu önemsiyoruz. Seçim 11 Temmuz'da, tam da Srebrenitsa'da soykırımın yıl dönümünde. Unutmamak gerekir ki demokrasi, tek başına mücadele değildir. Ülkemizde demokrasi mücadelesi verirken, şüphesiz dostumuz ve komşumuz Bulgaristan'da da demokrasiye ve milli iradenin tecellisine katkıda bulunmamız gerekir.

Soydaşlarımız ve Bulgaristan seçimlerinde oy kullanma hakkı olan vatandaşlarımızın Bulgaristan'daki genel seçimlere katılımı, ülkemiz ve Bulgaristan arasındaki ilişkilerin güçlenmesine vesile olacaktır. Bunun yanında, Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz açısından da önem arz edecektir.

Bu çerçevede oy hakkı olan vatandaşlarımız mutlaka sandığa gitmelidir. Yaklaşan iktidarımızda Bulgaristan’da çalışacağımız ortaklarımızın belirlenmesine katkı vermelidir. Balkan Masası sorumlusu arkadaşlarımıza, Bulgaristan seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlarımızın oy kullanmalarını kolaylaştırmak amacıyla, hemşehrilerinin daha fazla sandık açılması çabalarına verdikleri destekleri ve bu konuda gösterdikleri gayretler için teşekkür etmek istiyorum.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve Kosova Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği İkinci Katibi Gent Gjikolli’nin de yer aldığı panele; Kosova’daki Edirne, Kırklareli, Konak ve Odunpazarı belediye başkanlarının Sultan Murat Türbesi’nden çevrimiçi olarak katıldı. Panelde, “Uluslararası İlişkiler Boyutu ile Kosova” ve “Türkiye ve Kosova İlişkileri” konulu oturumlar yapıldı. Panele, CHP'li milletvekilleri, Kosova Parlamentosu milletvekilleri, Adana Balkan Türkleri Derneği temsilcileri ve partililer de katıldı.

(ANKA)

Etiketler
Adana Faik Öztrak Seçim Bulgaristan