CHP'li Özel, Atatürk'e hakaret eden imamı Meclis gündemine taşıdı, sert konuştu!

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Ayasofya'da Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden imamı Meclis gündemine taşıdı.

Ayasofya Camisi’nde, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı programda Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden imam Mustafa Demirkan'a ilişkin tartışmalar sürüyor.

Son olarak CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Erdoğan ve Mustafa Şentop'a yüklenen Özel, ''Ayasofya, Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okunsun diye, cumhuriyetin kurucularına 'zalim' denilsin diye açılmamıştır. Bu hakaretler edilirken onları dinleyen, Tayyip Erdoğan'a ve Meclis Başkanı'na görevlerini hatırlatırız! Bunları kim görevlendiriyor? Kim soruşturma açmıyor?'' ifadelerini kullandı.

CHP'li Özel, Atatürk'e hakaret eden imamı Meclis gündemine taşıdı, sert konuştu! - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Ayasofya Camisi’de Cuma günü gerçekleşen icazet törenine katılan imam Mustafa Demirkan, üstü kapalı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okudu.

İmam, vaazı sırasında sarfettiği “Bu ve bu gibi mabetler (Ayasofya Camisi) mabet olarak devam edilmesi için inşa edilmiş, hediye edilmiş. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içerisinde bu mabed-i şeriften ezan-ı Muhammed’i, namaz, her şey yasak olarak müze haline çevrildi. Kitab-i ezelinde buyuruyorsun…Onlardan daha zalim, daha kafir kim olabilir. Ya Rabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” sözleri büyük tepkiye yol açtı.

Etiketler
Özgür Özel Hakaret Mustafa Kemal Atatürk