Ahmet Davutoğlu'ndan Sedat Peker'in 'Suriye'ye giden silahlar' iddialarına ilişkin flaş açıklama!

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HaberTürk'te Fatih Altaylı'nın programında önemli açıklamalarda bulundu.

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HaberTürk'te Fatih Altaylı'nın programında önemli açıklamalarda bulundu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Suriye'ye giden silahlara ilişkin de konuşan Davutoğlu, ''MİT TIR'ları olayı olduğunda ben Başbakan değildim, Dışişleri Bakanıydım. Sedat Peker'in bu iddialarının MİT TIR'ları ile hiçbir ilgisi yoktur'' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

''Sedat Peker'in anlattığı tüm o süreç benim Başbakanlığımdan sonradır. Bahsedilen isimlerin hiçbirinin benimle teması söz konusu değildir. Peker, benim dönemimde cezaevindeydi.

Zor durumda olan Türkmenlere o dönemde yardımlar yapıldı. Kimse de bu olayları bir terör olayı olarak göremez. O dönem Erdoğan Başbakandı. O hükümetin Dışişleri Bakanı olarak söylüyorum, o yardımların terörle ilgisi yoktur.

Benim dönemimle alakası yoktur. Benim dönemimde asla bir silah transferi olmamıştır. Ne Başbakan iken, ne de Bakan iken kimseye talimatım olmadı. Sedat Peker'in bahsettiği iddialar kesinlikle benim dönemimle alakalı değildir.''

Etiketler
Sedat Peker Ahmet Davutoğlu Fatih Altaylı Gelecek Partisi