CHP'li İlgezdi'den Arkeoloji Müzesi tepkisi: Bakanlığın görevi kültürel mirası korumaktır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı ve Maltepe'ye taşınması açıklamalarına tepki gösterdi.

CHP'li İlgezdi'den Arkeoloji Müzesi tepkisi: Bakanlığın görevi kültürel mirası korumaktır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin depolarının kapatılan Atatürk Havalimanı ve Maltepe'ye taşınması ile açıklamalarına tepki göstererek Bakanlığın görevinin kültürel mirası korumak olduğunu bildirdi.

''BAKANLIK BASKI YAPTI''

İlgezdi, yazılı açıklamasında, Arkeoloji Müzesi ile ilgili sürecin, Topkapı Sarayı'nın Eylül 2019'da Cumhurbaşkanlığına devredilmesi ile başladığını ifade etti.

Buradaki yetkililerin, Kültür ve Turizm Bakanlığının personelini Topkapı Sarayı yerleşkesinden uzaklaştırmak için tüm çalışmaları yaptıklarını söyleyen İlgezdi, Bakanlığın laboratuvarını kullandırtmayarak depoların taşınması için baskı yaptığını dile getirdi.

''BAKANLIĞIN GÖREVİ KÜLTÜREL MİRASI KORUMAKTIR''

Depoların taşınarak Darphane binasının Cumhurbaşkanlığı yetkililerine makam odası olacağını savunan İlgezdi, "Bakanlığın görevi kültür mirasını korumaktır, Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına makam odası yapmak değil. Depo müze, Atatürk Havalimanı yerine şu an depo olarak kullanılan eski Darphane binalarına da yapılabilir. Bunu engelleyen bir şey yok. Aksine Arkeoloji Müzesinin yanındaki bu alanın müzenin devamı olması daha doğru bir karar." değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler
Arkeoloji Maltepe Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm İstanbul Havalimanı Gamze Akkuş İlgezdi