Twitter, Ümit Özdağ'ın Garo Paylan paylaşımını kaldırdı

Twitter, Ümit Özdağ'ın Garo Paylan hakkındaki ''Talat Paşa'' imalı paylaşımını kurallara aykırı buldu.

Twitter, Ümit Özdağ'ın Garo Paylan paylaşımını kaldırdı

Twitter, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ı hedef aldığı “Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın” tweetini “kurallarına aykırı bulduğu” gerekçesiyle kaldırdığını duyurdu.

İYİ Parti'den istifa eden Ümit Özdağ, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın 24 Nisan 1915'in yıl dönümünde sosyal medya hesabından yaptığı, “106 yıl sonra, Soykırımın mimarı Talat Paşa isimli caddelerde yürüyoruz. Talat Paşa isimli okullarda çocuklarımızı okutuyoruz” paylaşımına tepki göstererek, “Terbiyesiz tahrikçi adam. Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine. Talat Paşa vatansever Ermenileri değil senin gibi arkadan vuranları sürdü. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın” diye yazmıştı.

Siber Haklar Uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Twitter'ın kararına, “Milletvekili Ümit Özdağ'ın Milletvekili Garo Paylan'a Talat Paşa göndermeli yazdığı tehdit tweetini, Twitter şikayetler sonrasında kendi kurallarına aykırı buldu ve Özdağ'ın tweetini sildirdi” diyerek dikkati çekti.

Etiketler
Twitter Ümit Özdağ Garo Paylan