CHP ve AKP arasındaki 'Torbalı' tartışması sürüyor: İl başkanları restleşti

Torbalı seçimlerini yargıya taşıyan AKP cephesinden gelen sert suçlamalara CHP İl Başkanı Deniz Yücel cevap verdi.

CHP ve AKP arasındaki 'Torbalı' tartışması sürüyor: İl başkanları restleşti

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un vefatı sonrası önceki gün ilçe belediye meclisinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Mithat Tekin'in kazandığı seçimin tartışmaları devam ediyor.

AKP'nin iki adaylı yarış sonrası kabinde kimlikli fotoğraf iddialarını yargıya taşıması, AKP İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin "Seçim tarihe kara leke olarak geçecek" mesajı ve sosyal medyada açılan 'Torbalı usulsüz seçim' sayfasında AKP vekilleri sert açıklamalarının ardından CHP'den yanıt gecikmedi.

''PİSLİKLERİNİ ÖRTME ÇABASIDIR''

CHP İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak sert ifadeler kullandı. Yücel'in çıkışına da AKP İl Başkanı Sürekli'den aynı sertlikte 3 maddelik bir yanıt geldi.

Yücel'in paylaşımları şöyle:

''-Boğazlarına kadar yolsuzluğa, skandala batmış olanların, bu suçlamayı CHP’ye yapmaları kendi pisliklerini örtme çabasıdır.

-Skandal arıyorsanız; FETÖ’cüler üniversitelere rektör, orduya general, devlete bürokrat atansın diye referans olanlara, Millet işsizlikten, yoksulluktan intihar ederken, Millete açıkça küfür eden yandaş müteahhidin 425 milyon liralık vergi borcunu silenlere bakın.

-Bunlar da yetmediyse, Bakanlığını yaptığı kuruma kendi şirketinden dezenfektan satıp devleti zarara uğratanlara, büro elemanı maaşıyla köşeyi dönen ve pudra şekeriyle beslenen danışmanlarınıza bakın.

-CHP’yi ağzınıza almadan önce, artık boyunuzu aşan skandallarınızla yüzleşin. Yüzleşin ama bir kez olsun millete karşı o yüzünüzün kızardığını görelim, yüzsüzlüğünüzü değil! #pudraşekeri''

''SALDIRMAK ÇARESİZLİKTİR''

Sürekli'nin mesajları ise şöyle:

''1-Saldırı; CHP’nin tek savunma mekanizması oldu! Dolayısıyla, hatırlatmakta yarar görüyoruz:
Gündem: Torbalı Belediye Başkanlığı Seçimi
Konu: CHP’nin yaptığı usulsüzlük”tür.

2-Ve tekrar etmekte de yarar görüyoruz ki; “CHP, Torbalı seçiminde özgür iradenin elini, kolunu bağlamıştır! Demokrasiyi ve hukuku ezip geçerek kötü bir sınav vermiştir.”

3-Konu; belgeleriyle yargıya taşınmıştır. Bundan sonrasını aydınlatacak olan hukuktur! Yaptıklarıyla ilgili tek kelime etmeden; kamuoyunu bir açıklamaya değer bulmadan, sadece saldırmak ise asıl çaresizliktir!''

Etiketler
Deniz Yücel Seçim