HDP'li vekil Garo Paylan: Bu yargılama siyasi bir davadır, kumpas davasıdır

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Kobani duruşmasıyla ilgili açıklama yaptı. Paylan, "Burada yargılanması gereken birileri varsa o provokasyonları yapanlar ve yaptıranlardır. Bu açıdan bu yargılama siyasi bir davadır, kumpas davasıdır" dedi.

HDP'li vekil Garo Paylan: Bu yargılama siyasi bir davadır, kumpas davasıdır

HDP'nin önceki eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobani davası, Ankara 22’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Davayı Evrensel'e değerlendiren HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan şunları ifade etti:

"İçeride bir yargılama sürmüyor. Maalesef bu iddianame AKP ve MHP Genel Merkezlerinde hazırlandı ve Saray'ın talimatıyla buraya gönderildi. Bu bir kumpas davasıdır. HDP'yi siyaset dışına itmek için oluşturulan bir kumpas davasıdır. Bizler siyasetçileriz ve HDP'nin MYK'si 2014 yılında Kobane'de sonuç olarak IŞİD'in barbarlığına karşı iktidarın aymazlığına karşı bir protesto çağrısı yaptı.

6 Ekim 2014 günü akşamında herkes protestosunu yaptı ve evine gitti, kimsenin burnu kanamadı. Ama 7 Ekim 2014'te Tayyip Erdoğan 'Kobane düştü, düşecek' dedikten sonra bu ülkenin karanlık yüzü devreye geçti, provokasyonlar söz konusu oldu, yurttaşlarımız hayatlarını kaybetti ve biz bu provokasyonlara karşı dönemin İçişleri Bakanı ve diğer kamu görevlileri ile birlikte bu provokasyonlara durdurmaya çalıştık.

Burada yargılanması gereken birileri varsa o provokasyonları yapanlardır ve yaptıranlardır. Bu açıdan bu yargılama siyasi bir davadır, kumpas davasıdır. Bu yargılama yok hükmündedir. Biz burada işin sorumlularını yargılayacağız"

Etiketler
Kobane eylemleri gözaltılar Diyarbakır HDP Milletvekili Garo Paylan