Temel Karamollaoğlu: 128 milyar kime satıldı, hangi süreçler işletildi?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Temel Karamollaoğlu: 128 milyar kime satıldı, hangi süreçler işletildi?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

''128 milyar dolar nerede?'' tartışmalarına değinen Karamollaoğlu, konuşmasında, ''128 milyar birilerine gitmiş. Merak edilen o birileri kim? Para ne oldu değil, kime gitti? Sürekli birbiriyle çelişen farklı kişiler üzerinden açıklamalarda bulunmak yerine çıkın tek bir ağızdan olup bitenleri tüm gerçekliğiyle anlatın. 128 milyar kime satıldı, hangi süreçler işletildi, o zaman kur oranları neydi, şimdiki durum nedir?'' ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''VAKA SAYILARININ SORUMLUSU OLARAK 8 MİLYONUN GÖSTERİLMESİ DOĞRU DEĞİL''

''Vaka artışında adeta şampiyonluğa doğru gidiyoruz. Durumumuzu gösteren grafikler yetersiz kalıyor. Bütün sıkıntılara rağmen vatandaşlarımız pandemi kurallarına en ileri noktada uymuştur. Artan vaka sayılarının sorumlusu olarak 84 milyonun gösterilmesini doğru bulmuyoruz.

''İKTİDAR HER VATANDAŞIMIZA 1000 LİRA DESTEK VERMELİ''

Kovid, günümüzün vebası, geçim sıkıntısı ise kolerası gibi oldu. Vatandaşımız veba ve kolera arasında seçim yapmaya zorlanıyor. Bugün konuşmamız gereken şey açıklanacak destek paketleridir. Pandeminin başında yaptığımız teklifimizi tekrarlıyoruz. İktidar her bir vatandaşımıza 1000 lira destek vermelidir. Yeri geldiğinde parayı basıp milyarları devreye nasıl sokuyorsanız, vatandaşa destek olmak için de çareler üretebilirsiniz.

''128 MİLYAR DOLAR KİME SATILDI, HANGİ SÜREÇLER İŞLETİLDİ?''

128 milyar birilerine gitmiş. Merak edilen o birileri kim? Para ne oldu değil, kime gitti? Sürekli birbiriyle çelişen farklı kişiler üzerinden açıklamalarda bulunmak yerine çıkın tek bir ağızdan olup bitenleri tüm gerçekliğiyle anlatın. 128 milyar kime satıldı, hangi süreçler işletildi, o zaman kur oranları neydi, şimdiki durum nedir? Kamuoyunun bu soruları sormaya hakkı vardır.

''ŞEFFAFLIK VE DENETİM NEREDE?''

128 milyar bir tarafa bunları da sormak istiyorum. Adalet ve ahlak nerede? Liyakat ve istişare nerede? Şeffaflık ve denetim nerede? Plan ve program nerede? Özet olarak soruyorum, vicdan nerede? 2000’li yılların başında fabrikalar yıkıldı ve satıldı. Oradan gelen paralarla yol ve inşaat yaparak kalkınıyoruz havası oluşturuldu. Ancak bugün artık borç almak da borcu ödemek de mümkün değil? Çıkmaza girdik. 2013 yılında kişi başına düşen milli gelir 12 bin 582 ABD doları iken 2020'de bu rakam 8 bin 599 dolar olmuş. Üretimi bütünüyle terk ederseniz içine sürüklendiğimiz bu durum kaçınılmaz olur.

''MERKEZ BANKASI EKSİDE ÇALIŞAN BİR ÜLKE HALİNE GELDİK''

Kanal İstanbul'la uğraşacağınıza üretimle, ithalat ihracat dengesini düzeltmeyle, işsizliğe çözümle, kendi kendimize yeteceğimiz tarım politikasıyla uğraşın. Güçlendiğini iddia eden bir ülkeden; borç bulamayan, hazinesi tamtakır, Merkez Bankası ekside çalışan bir ülke haline geldik. Bu durum bugünkü iktidarın kabahatidir. Büyümeyi inşaatla, rantla özdeşleştirmiş bir anlayış terk edilmeden ülkemizin ayağa kalkması mümkün olamaz.

''VATANDAŞIMIZIN DERDİ GEÇİMDİR''

Türkiye’de geniş tanımlı işsizlik yüzde 30’lara dayandı. Genç işsizlikte rekor üstüne rekor kırılıyor. Anne babalar işsiz, geçimlerini sağlayacak parayı evlerine götüremiyorlar. İnsanımız her geçen gün daha da fakirleştiği, küçük bir azınlığın servetine servet kattığı ancak çoğunluğun kuru ekmeğe, patatese, soğana muhtaç bırakıldığı bir ülke olmamalıydık. Vatandaşımızın derdi geçimdir. İnsanımızın önceliği ekonomik koşullarının iyileşmesidir. Vatandaşın derdine derman olmayı bıraktılar, dert üstüne dert yüklüyorlar. Evine götüreceği ekmeği, çocuğuna alacağı kıyafeti, ay sonu gelince ödeyeceği kirayı ve faturaları kara kara düşünen insanımızın problemlerini görmezden gelen siyaset anlayışını reddediyoruz.

''GEÇİM İTTİFAKI SEÇİM İTTİFAKININ ÖNÜNDE OLAN BİR KONU''

Saadet Partisi olarak daha seçim gündemde değilken ittifakların konuşulmasına karşı biz gelin, vatandaşlarımızla geçim ittifakı yapalım, dedik. Çünkü milletimizin derdini konuşmaya ihtiyacımız var. Geçim ittifakı şu anda seçim ittifakının önünde olan bir konu. Biz bu ittifakı her hafta gündeme getireceğiz ve tekliflerimizi tek tek sıralayacağız.''

Etiketler
128 milyar dolar Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu