Damat medyası duyurdu: İşte iktidarın '128 milyar dolar' hamlesi

Muhalefet, "128 milyar doları nerede" sorusunu sormaya devam ederken iktidardan yeni bir hamle geldi. Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, Merkez Bankası'nın bu konuda bir hazırlık yaptığını ifade etti.

Damat medyası duyurdu: İşte iktidarın '128 milyar dolar' hamlesi

Muhalefet, "128 milyar doları nerede" sorusunu sormaya devam ederken iktidardan yeni bir hamle geldi. Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör "Meselenin sahibi Merkez Bankası bu konuda bir hazırlık yapıyor.

Enflasyon Raporu toplantısının ardından rezervlerdeki azalmanın nedenini, paranın nerelerde kullanıldığını, muhalefetin iddia ettiği gibi bir durumun olmadığını kamuoyuna anlatacak" diye yazdı.

Güngör'ün "Bu tartışmayı Merkez Bankası bitirir..." başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

"AK PARTİ'DEN BİRİ ÇIKIP ANLATSAYDI..."

Ana muhalefet partisi CHP, Merkez Bankası rezervleri üzerinden başlatılan tartışmayı teknik ekseninden çıkarıp siyasi şov malzemesine çevirdi. Belli ki, algı operasyonlarıyla karalama kampanyasına devam edecekler. Tabii, AK Partililerin ilk baştaki sessizliği de onların işine yaradı. CHP'liler yalan yanlış bilgilerle kamuoyu oluşturmaya başladıklarında, AK Parti'den birileri çıkıp işin aslını anlatsaydı, meseleyi bu kadar köpürtebilirler miydi? Bence, hayır…

"BÜROKRATLAR ÇIKIP ANLATMADILAR"

Maalesef, bu konunun 'öyle değil, böyle' şeklindeki açıklaması da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a düştü. O açıklamalardan sonra AK Partililer topa girmeye başladı. Halbuki, devlette devamlılık esastır. İlgili bürokratlar o dönemde çıkıp işin aslını anlatabilirdi. Yapmadılar!
Neyse yine de çok geç sayılmaz.

"MERKEZ BANKASI HAZIRLIK YAPIYOR"

Öğrendiğime göre, meselenin sahibi Merkez Bankası bu konuda bir hazırlık yapıyor. Enflasyon Raporu toplantısının ardından rezervlerdeki azalmanın nedenini, paranın nerelerde kullanıldığını, muhalefetin iddia ettiği gibi bir durumun olmadığını kamuoyuna anlatacaklarını duydum.
Bu son derece yerinde bir karar…

Etiketler
128 milyar dolar Merkez Bankası Muhalefet