ABD savaş gemileri, Dolmabahçe'de protesto edildi: 'ABD'yi de AKP'yi de def edeceğiz'

Çanakkale’den ve İstanbul Boğazları’ndan geçerek Karadeniz’e savaş gemisi çıkaracak ABD, protesto edildi.

ABD savaş gemileri, Dolmabahçe'de protesto edildi: 'ABD'yi de AKP'yi de def edeceğiz'

Gençlik örgütleri, ABD savaş gemilerinin Çanakkale’den ve İstanbul Boğazları’ndan geçerek Karadeniz’e çıkacak olmasını protesto etti.

Dolmabahçe'de bir araya gelen gençler, ''ABD Karadeniz’den defol! Emperyalizme karşı gençlik burada” pankartı açtı.

Gençlik örgütleri ayrıca “6. Filo’yu denize döken gençlik burada”, “Yankee go home, ABD’ye geçit yok”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi” dövizleri taşıyarak “Emperyalistler, işbirlikçiler, 6. Filo’yu unutmayın” ve “Bu memleket bizim, kahrolsun emperyalizm” sloganları attı.

''ABD'Yİ DE AKP'Yİ DE DEF EDECEĞİZ''

Gençlik örgütleri tarafından yapılan ortak açıklamada, ABD gemilerinin kan dökme niyetinde olduğu belirtilerek “AKP bir yandan kanal projesi ile doğal kaynakların yağmalanmasına hız vermeye kararlılığını ilan ederken bir yandan da Karadeniz’de yıllardır barışın en önemli güvencelerinden birisi olan Montrö Sözleşmesi’ni emperyalizmin çıkarları için yeniden tartışmaya açıyor. Boğazlardan geçen gemilerle bir kez daha görüldü ki, işbirlikçi AKP iktidarı, tüm vatanperverlik şovlarının aksine ABD’nin tüm saldırgan hamlelerine hevesle katılmaktadır. AKP’nin halkı mobilize etmek için attığı antiemperyalizm naralarının yalan olduğu, ABD emperyalizminin Karadeniz’i kuşatma politikalarına verilen destekle birlikte bir kez daha gün yüzüne çıktı. İşbirlikçi ABD’yi de, AKP’yi de ülkemizden def edeceğiz. Emperyalizme karşı verdiğimiz mücadele, Denizler’in mücadelesiyle benzerdir. Bizim yolumuz Denizler’in, 68’li devrimcilerin yoludur. Denizler’in 6. Filo’yu denize döktüğü yerden ilan ediyoruz: Kazanan biz olacağız” denildi.

Etiketler
Karadeniz Çanakkale Dolmabahçe