Sol Partililere 'İstanbul Sözleşmesi' gözaltısı: Serbest bırakıldılar

Sol Parti Uşak İl Başkanı Fikri Mıdık ve Parti Üyesi Mahmut Uludağ il binasına asılan İstanbul Sözleşmesi pankartı nedeniyle sabah gözaltına alındı. Mıdık ve Uludağ adli kontrolle serbest bırakıldı.

Sol Partililere 'İstanbul Sözleşmesi' gözaltısı: Serbest bırakıldılar

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini protesto eden Sol Parti, il binalarına pankart asma kararı almış, önceki gün Artvin'de il yöneticileri gözaltına alınmıştı.

Uşak'ta da dün akşam parti binasına asılan, "İstanbul sözleşmesi bizimdir. Tek Adam kararnamesi hükümsüzdür" pankartı nedeniyle Uşak Sol Parti İl Başkanı Fikri Mıdık ile Sol Parti PM üyesi Mahmut Uludağ bu sabah 10:30'da güvenlik şube ekipleri tarafından gözaltına alındı.

'ARTVİN'DEN SONRA BÜTÜN PARTİ BİNALARINA ASMA KARARI ALDIK'

İfadesi alınan Sol Partililer tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Sol Parti yöneticisi Feridun Metin, "Artvin'de yaşanan gözaltılar sonrasında, bütün Türkiye'de parti binalarımıza İstanbul Sözleşmesi pankartı asma kararı aldık. Astığımız pankart nedeniyle arkadaşlarımız bu sabah parti binasında gözaltına alındı. Bir kez daha İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceğimizi söylemek istiyoruz" dedi.

Etiketler
Uşak Uludağ Gözaltı İstanbul Sözleşmesi