Erdoğan ile görüşen AB heyetindan açıklama: AB-Türkiye ilişkilerinin geleceği hakkında samimi bir görüşme yaptık

Avrupa Birliği'nin (AB) en üst düzey iki yetkilisi AB Konseyi Başkanı ile Avrupa Komisyonu Başkanı Ankara'da Erdoğan'la görüşmelerinin ardından, açıklamalarda bulundular.

Erdoğan ile görüşen AB heyetindan açıklama: AB-Türkiye ilişkilerinin geleceği hakkında samimi bir görüşme yaptık

Avrupa Birliği'nin (AB) en üst düzey iki yetkilisi AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ankara'da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundular.

AB Konseyi Başkanı, yaptıkları görüşmeye ilişkin ''Erdoğan'la AB-Türkiye ilişkilerinin geleceği hakkında samimi bir görüşme yaptık'' ifadelerini kullandı.

Von der Leyen ise, ''Türkiye’nin sığınmacı anlaşmasına uyması büyük bir iyi niyet gösterisi olacaktır'' diyerek, şöyle konuştu:

''Türkiye’yle ilişkilerimize ivme katmak için geldik, iki tarafa da fayda sağlayacak iş birliği alanlarını görüştük. Türkiye’yle Gümrük Birliği’nin uygulanmasına ilişkin mevcut zorlukları ele alarak güncelleme için çalışacağız. Türkiye’nin sığınmacı anlaşmasına uyması büyük bir iyi niyet gösterisi olacaktır. Türkiye’ye sığınmacılar için fon akışının devam etmesine bağlıyız. Komisyon, Türkiye’deki sığınmacılara desteği yansıtan önerileri kısa süre içinde sunacak. Temel haklar ve hukukun üstünlüğü AB için elzemdir. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeden son derece endişeliyiz.

(HDP’nin kapatılması talebi, hapisteki Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın durumu hatırlatılarak ‘Doğu Akdeniz insan haklarından daha mı önemli’ sorusu üzerine) İnsan hakları müzakere edilebilir değildir. AİHM kararları Kavala ve Demirtaş’la ilgili nettir. Türkiye’nin AİHM kararlarına uyması önemlidir.''

Etiketler
Kilis Ankara Avrupa Birliği Avrupa Komisyonu