Süleyman Soylu 'Gara'ya giden HDP'li kadın milletvekili' iddiasında isim verdi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aHaber'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde "HDP'li bir kadın milletvekili Gara'ya gitti" iddiasında bulunan Süleyman Soylu'ya o ismin kim olduğu soruldu.

GERÇEK GÜNDEM - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aHaber'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde "HDP'li bir kadın milletvekili Gara'ya gitti" iddiasında bulunan Süleyman Soylu'ya o ismin kim olduğu soruldu.

a Haber ekranlarında Salih Nayman moderatörlüğünde gazeteciler Şebnem Bursalı ve Mahmut Övür'ün sorularını yanıtlayan Soylu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Gara'da 13 yurttaşımızın katledilmesinden sonra, "Gara'ya giden HDP'li bir kadın milletvekili var" iddiasında bulunan Soylu'ya bu iddiası sorulduğunda şu yanıtı verdi:

"2017’de terör örgütüne katılan biri, bir süre önce bize teslim oldu. Terör örgütlerinin korkusu, bizim bu kişilerle yaptığımız mülakatlardır. 2017’de ilk önce Nusaybin ve Kızıltepe’ye geliyor, sosyal medyadan tanıştığı birinin ikna etmesiyle birlikte terör örgütüne katılıyor. Ardından kendisine bir telefon numarası veriliyor, o da HDP eski milletvekili Hatice Kocaman’a ait.

Kocaman’ı arıyor ‘terör örgütüne katılmak istiyorum’ diyor. Kocaman’ın telefonda böyle şeyler konuşulmaz çıkışı sonrası buluşuyorlar ve gidip bir süre onunla kalıyor. Ardından terör örgütüne katılıp Gara’da eğitimlerini alıyor.

En nihayetinde Gara’dan Mahmur’a gidileceği söyleniyor. Gara’dan birisiyle birlikte arabaya biniyorlar. Yanındaki diyor ki 'bunu tanıdın mı?', 'Hayır tanımadım' deyince bu Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Ağrı milletvekili diyor.”

Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gara’da karşılaştığı milletvekili ise daha yeni, bu 2017’de olan bir olay. Aslında bildiğimiz başka milletvekilleri de var, size bir cümle daha söyleyeyim. Bu terör örgütünün yukarısındakiler Kandil’e Avrupa derler, kendi aralarında geliştirdikleri kod adları."

Etiketler
Gara 13 şehit HDP Milletvekili Süleyman Soylu