YSK'nın listeye almadığı HKP'den açıklama

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı olası bir seçim durumunda seçime katılacak 17 parti arasında yer almayan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), "Daha önce iki seçime girdik, bize haksızlık yapılıyor" açıklaması yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı olası bir seçim durumunda seçime katılacak 17 parti arasında yer almayan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), "Daha önce iki seçime girdik, bize haksızlık yapılıyor" açıklaması yaptı.

YSK olası bir seçim durumunda seçime katılacak olan partilerin listesini açıklayarak seçime 17 partinin girebileceğine karar vermişti. Listede yer almayan partilerden biri olan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) YSK’nın kararına karşı açıklama yaptı. HKP'den yapılan açıklamada, Siyasi Partiler Yasası'nın 36’ıncı maddesindeki "Siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay önce teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya TBMM'de grubu bulunması şarttır” hükmü ve Seçimlerin Temel Hükümleri Yasası'nın 14/ 11’inci maddesindeki, “Bir ilde teşkilatlanma, merkez ilçesi dâhil o ilin ilçelerinin en az üçte birinde teşkilat kurmayı gerektirir” kararları hatırlatıldı.

"ÖRGÜTLENDİĞİMİZ İL SAYISI 58, SUÇ İŞLİYORLAR"

HKP'nin 58 il ve bu illere bağlı ilçelerin üçte birinde örgütlendiği ve 4 kez büyük kongre gerçekleştirdiği aktarılan açıklamada, “HKP, yasada aranan seçimlere katılabilme yeterliliğini sağladığından 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlere, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimi ile 1 Kasım 2015 tarihindeki erken seçime 550 milletvekili adayı ile katılmıştır. Ve katıldığı bu üç seçimde de oylarını katlayarak artırmıştır. Bu seçimlerdeki örgütlendiğimiz il sayısı 44 iken, bugün itibariyle örgütlendiğimiz il Sayısı 58’dir. Ocak 2017’den bu yana gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse YSK tarafından partimize kanunsuz ve keyfi engeller çıkartılmış, çıkartılmaya devam edilmektedir. Bütün bu yasadışı, hukuksuz, keyfi engellemelere karşın, partimizin hukukçuları tarafından sayısız suç duyurularında bulunulmuş, Anayasa Mahkemesi'ne ve AİHM’e gerekli başvurular yapılmış, davalar açılmış, basın açıklamalarıyla bu kanunsuzluklar protesto edilmiştir. Ama AKP’gillerin kendi hukuk bürolarına dönüştürdüğü yargıdan olumlu bir karar çıkmadı, çıkmıyor. Yargı mercileri yürürlükte olan yasalara göre kurulmuş, yönetimleri atanmış, yasanın istediği kuruluş belgeleri sunulan il örgütlerimizi bile yok sayıyorlar. Yasada olmayan ve seçime girme yeterliliğine sahip bu 17 partinin hiçbirinden istenmeyen şartları bize dayatıyorlar. Kanunsuzluk yaparak suç işliyorlar" denildi. (ANKA)

Etiketler
Seçim YSK