Selvi, Kılıçdaroğlu'nun CHP'li vekiller ile buluşmasını yazdı: Görüşmeden ne sonuç çıktı?

Hürriyer yazarı Abdulkadir Selvi, dün CHP'de gerçekleşen sürpriz görüşmeye ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Selvi, Kılıçdaroğlu'nun CHP'li vekiller ile buluşmasını yazdı: Görüşmeden ne sonuç çıktı?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürpriz bir şekilde partiden istifa edeceği konuşulan ve kendisine mektup yazan milletvekilleri ile yaptığı görüşmenin ardından bir sonuç çıkmadığını yazdı.

Selvi, "Çelebi ve Aksoy’un Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden bir sonuç çıkmadı" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, dün Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel ile bir araya gelmişti.

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

Mehmet Ali Çelebi ile Hüseyin Avni Aksoy, 3 sayfalık bir mektup yazıp, CHP yönetimine HDP ile kurulan ilişki, CHP’de 29 Ekim ruhunun 10 Aralık zihniyetinin hedefi haline getirilmesi gibi eleştiriler yöneltmişlerdi.

İki milletvekilinin CHP’den kopmasını önlemek için grup başkanvekili Özgür Özel bir görüşme yapmış, iki milletvekilini Kılıçdaroğlu ile bir araya getirmişti. Çelebi ve Aksoy’un Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden bir sonuç çıkmadı. Bu arada iki milletvekili yeni parti kurma hazırlıklarını yürüten Muharrem İnce ile görüşmeye başladılar.

Çelebi ve Aksoy’un partiden kopmasını önlemek için dün Özgür Özel iki milletvekili ile bir araya geldi. Özgür Özel’in bu çabası yerinde. Çünkü partiden kopmayı önleyip iki milletvekilini kazanmak gerekiyor.

Kılıçdaroğlu daha önce iki milletvekili ile yeniden görüşme taraftarı değildi ama dün Meclis’teki makamında Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova milletvekili Özcan Özel’le bir araya geldi.

Bakalım bu çabalar Çelebi ile Aksoy’un CHP’den kopmasını önleyecek mi? Tabii unutmamak gerekiyor: İki milletvekiline Yalova milletvekili Özcan Özel de destek veriyor.

Etiketler
Abdulkadir Selvi