Fikri Sağlar'dan AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e: 'Faşist olan ve bana faşist diyenlere söylüyorum'

CHP eski milletvekili Fikri Sağlar AKP'li Ömer Çelik'in açıklamalarına, "Laiklik elden gitti sizin sayenizde. Yargı düzeni, yargıya olan düzen ortadan kalktı." ifadeleriyle yanıt verdi.

CHP eski milletvekili Fikri Sağlar katıldığı televizyon programında türban hakkında açıklamaları nedeniyle kendisini eleştiren AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarına yanıt verdi.

Ömer Çelik, "Son faşist saldırı CHP'li Fikri Sağlar'dan geldi. Böylesine faşistçe bir kamusal alan olur mu? Kamusal alanı siz bu şekilde zehirlerseniz ülkeyi felç edersiniz. Daha öncesinde bu işler nasıl işliyordu biliyoruz. Türkiye'de kimsenin okumadığı, görmediği kırmızı kitap vardı. Türkiye'de Cumhurbaşkanları neredeyse seçilmiş başbakanlar üzerinde vesayet makamı olarak konumlandırılıyordu. Kaç nesli yaktılar." ifadelerini kullanmıştı.

Artı TV'ye konuk olan Fikri Sağlar'ın açıklaması şöyle oldu:

Niye iyi tarafına bakmıyoruz. Evet benim söylediğim, benim kuşkumun dile getirilmesiyle bir haftadır Türkiye'de konuşulan konu bugün bizim geldiğimiz laiklik ve yargı düzeninin Nesrin Hanımın da Ömer Faruk Bey'in de söylediği noktayı açığa çıkardı. En azından biz bunu söylüyoruz.

Şimdi biz niye başkalarına diğerlerine Türkiye'de laikliği ve yargı düzenini tartışmıyorsunuz diye söylemiyoruz. Bir taraftan da öyle bakın. Ben bunu bir numaralı faşist olan ve bana faşist diyenlere iade ederek söylüyorum.

Yani öyle bir numaralı faşist anlayışla karşımıza geldiler ki.. Ben diyorum ki laiklik elden gitti sizin sayenizde. Yargı düzeni, yargıya olan düzen ortadan kalktı. İşte bunu konuşun. Benim söylemeye çalıştığım bu.
Tabii ki size de hak veriyorum. Sosyolojik olaylarla pozitif bilmin birbirleriyle çakışmayacağını biliyorum. Ama daha akılda kalıcı bir örnek vermek istedim.

Etiketler
Laik Milletvekili Ömer Çelik Fikri Sağlar