CHP ve HDP'den Ümit Özdağ'ın iddialarına ilk yanıt

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, HDP Grup Başkanvekilleri Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş, İYİ Parti'li Ümit Özdağ'ın CHP, HDP, İYİ Parti ve SP birlikte anayasa taslağı hazırladılar iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

GERÇEK GÜNDEM / TV 100'de Ahu Özyurt'un sunduğu Sağlı - Sollu programında gazeteciler Gürkan Hacır, Barış Yarkadaş, Metin Özkan ve Hadi Özışık, İYİ Parti'li Ümit Özdağ'ın bugün gündeme bomba gibi düşen iddialarını değerlendirdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ bugün yaptığı açıklamada, "İYİ Parti’den iki kişi Akşener’in talimatı ile divandan habersiz CHP, Saadet ve HDP’lilerle birlikte oturup dört ay boyunca seçimlerin ikinci tura kalması durumunda açıklanacak bir anayasa hazırlamışlar" demişti.

HDP'DEN ÜMİT ÖZDAĞ'IN İDDİALARINA YALANLAMA

HDP Grup Başkanvekilleri Sarıhan Uluç ve Meral Danış Beştaş, gazeteci Barış Yarkadaş'a yaptığı açıklamada Ümit Özdağ'ın CHP, HDP, İYİ Parti ve SP birlikte anayasa taslağı hazırladılar iddiasını yalanladı.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Barış Yarkadaş'a yaptığı açıklamada, "Biz herhangi bir anayasa çalışmasının içinde bulunmadık. Böyle bir çalışmanın içerisinde olmadık. Ümit Özdağ, muhtelemen yargı paketi ile ilgili yapılan görüşmeleri karıştırıyor olabilir" dedi.

HDP Grup Başkanvekill Meral Danış Beştaş

Öte yandan Meral Danış Beştaş da Barış Yarkadaş'a yaptığı açıklamada "Böyle bir çalışmamız yok. Ümit Özdağ muhtemeler 2011 yılındaki tartışmaları hatırlıyor ve karıştırıyor olabilir" ifadesini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu

İBRAHİM KABOĞLU: ORTADA ANAYASA TASLAK METNİ DİYE BİRŞEY YOK

Anayasa Profesörü CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu da Gazeteci Gürkan Hacır'a Ümit Özdağ'ın iddialarıyla ilgili şu açıklama yaptı:

"Bahsettikleri konu 2018'deki bir çalışmadan ibarettir. Bu bir anayasa taslak çalışması da değildir. Bu TUSES'in daveti üzerine ortak ilker doğrultusunda yapılmış bir görüşme ve rapor çalışmasıdır. Burada anayasa, taslak metin herhangi birşey yoktur. Biz sadece o zaman raporu konuşup, değerlendirdik.

Bahse konu olan ilk 3 madde gündeme gelmemiştir. Bunu parti içi konularında kullanmak istiyorlar. Biz buna taraf olmayacağız. Çünkü ortada herhangi bir anayasa taslağı yok.

Etiketler
İYİ Parti HDP Meral Danış Beştaş Saruhan Oluç