CHP’den 7 maddelik deprem paketi: 'Ayda bebeğin annesiz kalması mı gerekiyordu'

CHP’li Ali Öztunç, "Afet riskini azaltma politikaları belirlenmeli. İmar gibi öncelikli uygulamalarda buna göre hareket edilmeli." ifadelerini kullandı.

CHP’den 7 maddelik deprem paketi: 'Ayda bebeğin annesiz kalması mı gerekiyordu'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, partisinin deprem araştırmaları için verdiği 58 önergenin ‘Cumhur İttifakı'nın oylarıyla reddedildiğini açıkladı.

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün haberine göre; Öztunç, kurulması gündeme gelen deprem komisyonunu için de “Böyle bir komisyon kurulması için Ayda bebeğin annesiz kalması mı gerekiyordu” dedi.

Öztunç, deprem çalışmalarına yönelik şu önerileri getirdi:

1-Afet riskini azaltma politikaları belirlenmeli. İmar gibi öncelikli uygulamalarda buna göre hareket edilmeli.

2-Büyükşehir belediyeleri bünyesinde deprem ve aşırı doğa olayları ile mücadele daire başkanlıkları, il ve ilçe belediyeleri bünyesinde müdürlükler kurulmalı.

3-Afetlere karşı dayanıksız yapı stokunun iyileştirilmesi ve kentsel dönüşüm uygulamaları yapılırken, soylulaştırma, zorla tahliye, mülkiyet hakkı ihlali, borçlandırma gibi davranışlardan kaçınılmalı; yurttaşların sağlık ve konut haklarını tesis edecek adil uygulamalar geliştirilmeli.

Ali Öztunç

4-Afet riski tespitleri bilimsel ve objektif verilere göre hazırlanan raporlarla yapılmalı.

5-Kamusal müşterek alanlar, afet durumlarında kullanılabilecek mekanlar olarak kurgulanmalı. Yurttaşların kolayca erişebileceği konuma sahip toplama alanlarının sayıları artırılmalı.

6-Arama kurtarma ekiplerinin personel sayıları artırılmalı, afetle mücadele sırasındaki temel ihtiyaçları gidermeye yönelik koşullar iyileştirilmeli.

7-Fay Kanunu Teklifi bir an önce kanunlaştırılmalı, fay hattındaki yerleşim yerlerindeki yapıların risk analizi yapılmalı.

Etiketler
Ordu Ali Öztunç Uygulama