CHP'li Erol için bir garip delil!

Gaziantep’te 3 ay önce tutuklanan Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Avukat Adnan Erol hakkında iddianame düzenlendi. ÖHD ‘örgüt üyeliğine’ delil sayıldı.

CHP'li Erol için bir garip delil!

“Silahlı terör örgütüne üye olma” suçunun yöneltildiği Erol’un kapatılan Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi olması, HDP Gaziantep İl binasında açlık grevlerinin bitirilmesine ilişkin basın açıklamasına katılması örgüt üyeliğine delil olarak kabul edildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan yaklaşık bin 400 sayfalık iddianamede toplam 30 sanık yer aldı. İki şahıs arasında geçen “avukat bulmaya” ilişkin telefon konuşmasında “Adnan” isminin anıldığı ve bu kişinin iddianamede geçen Adnan Erol olduğu belirtilerek “ÖHD üyesi olan avukatların ayarlandığı bahse konu derneğin PKK/KCK silahlı terör örgütünün avukat yapılanması gibi hareket ettiği değerlendirilmiştir” denildi.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre, iddianamede Erol’un 26 Mayıs 2019 tarihinde Gaziantep’te bulunan HDP İl Örgütü binasına girdiğini o tarihte “açlık grevleri sona erdirilmesine” ilişkin basın açıklamasına katıldığına değinilerek “Toplantı PKK/KCK terör örgütünün gündemine ilişkin olup toplantıya katılım da terör örgütü üyeliği açısından delil olarak ele alınmıştır” denildi.

Erol’un müvekkilleri ve akrabalarıyla yaptığı görüşmelere ilişkin tapeler de iddianamede yer aldı. İddinamede Erol’un PKK/KCK terör örgütünün KCK yapılanması, Gaziantep Hukuk/Yargı Sistemi ve Cezaevi Dış Koordinasyon yapılanması içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulunduğu belirtilerek “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçunu işlediğine dair yeterli şüphenin oluştuğu kanaatine varıldı.

SİYASİ ÇALIŞMALARI VAR

Erol’un avukatı Cem Güney ise iddianameyle savcılığın avukatlık mesleğine ne kadar uzak olduğu ortaya koyduğunu dile getirerek “Savcılık müvekkille konuşmaları kayda alıyor ve yetinmiyor ‘babamı gözaltına aldılar’ konuşmasını örgüt üyeliğine delil sayıyor. Bu bin yıllık bir meslek olan avukatlığın hiçbir şekilde anlaşılmadığını gözler önüne seriyor” dedi.

Suçlamalarda müvekkilinin siyasi kimliğinin olduğunu belirten Güney, şöyle devam etti:

“Ülkede devam eden toplumsal muhalefeti sindirme ve terörize etme çalışmaları bu dosyada da görülüyor. Meslektaşımızın HDP’den istifa etmeden önceki ve sonraki tüm siyasi çalışmaları terörize edilmiştir. İddianamenin meslektaşımızın siyasi faaliyetleri bölümü de örgütlenme özgürlülüğünün ihlal edildiğini açıkça ortaya koymuştur.”

Etiketler
Gaziantep Şehit