8 gündür gözaltında tutulan Şevin Alaca adliyeye çıkarıldı

Yerine kayyım atanan ve 8 gündür gözaltında olan Kars Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca adliyeye getirildi.

8 gündür gözaltında tutulan Şevin Alaca adliyeye çıkarıldı

Kars’ta 1 Ekim günü gözaltına alınıp, yerine kayyım atanan HDP'li Kars Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca, emniyetteki sorgusunun tamamlanması üzerine adliyeye getirildi.

Toplam 21 kişinin gözaltına alındığı operasyonda mahkemeye çıkarılanlardan 12 kişi tutuklanmış, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

8 gündür gözaltında tutulan Şevin Alaca ile birlikte diğer 4 kişi ise, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılık sorguları yapılmak üzere bugün adliyeye getirildi.

NE OLMUŞTU?

Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen’in 6-8 Ekim operasyonu gerekçe gösterilerek gözaltına alınması ve kayyım atanmasını engellemek için istifa edeceğini açıklamasından bir gün sonra aralarında Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca’nın da bulunduğu 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltı kararının ardından Alaca ile 5 Belediye Meclis üyesi ve 2 İl Genel Meclis üyesi görevden uzaklaştırılırken, Ayhan Bilgen hakkında tutuklama kararı verildiği 2 Ekim günü Kars Belediyesi'ne kayyım atanmıştı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan 6 kişi 5 Ekim’de adliyeye sevk edilmiş, Zorba Baskutlu, Hazal Agdeve ve İzzet Artuğ tutuklanmış, diğer üç kişi serbest bırakılmıştı.

Etiketler
Kobane eylemleri gözaltılar Kars Gözaltı