AKP'li vekil Erdoğan'ın açılışına katılmadı!

Ardahan'da AKP'nin tek vekili olan Orhan Atalay, Çıldır ilçesinde yapımı tamamlanan Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Köroğlu Barajı ve Kotanlı Hidroelektrik Santrali'nin açılışına katılmadı.

AKP'li vekil Erdoğan'ın açılışına katılmadı!

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yapımı tamamlanan Köroğlu Barajı ve Kotanlı Hidroelektrik Santrali (HES), törenle hizmete girdi.

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yapımı tamamlanan Köroğlu Barajı ve Kotanlı Hidroelektrik Santrali (HES), törenle hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemiyle açılışa katıldı.

AKP'Lİ VEKİL ATALAY AÇILIŞA KATILMADI!

75haberler'in haberine göre, AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ise, şehir için büyük önem taşıyan, bin kişiye istihdam alanı oluşturan ve yılda 740 bin haneye elektrik sağlayacak olan bu HES'lerin açılışına katılmadığı gibi telekonferans yöntemiyle de bağlanmadı.

AKP'li vekil Erdoğan'ın açılışına katılmadı! - Resim : 1
AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay

Ardahan'da doğan Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Hazar Denizi'ne dökülen Kura Nehri üzerinde kurulan Köroğlu Barajı ve Kotanlı HES bugün düzenlenen törenle hizmete girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı konferansla bağlandığı törende, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, AKP Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın, diğer yetkililer ve vatandaşlar hazır bulundu.

Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar açılışta yaptığı konuşmada, "125 megavat kurulu gücünde yaklaşık tam kapasitede çalıştığında 290 milyon kilovatsaat yıllık elektrik üretecek. 740 bin haneye elektrik sağlayacak. Bu anlamda Ardahan'ın en büyük elektrik santralini devreye alıyoruz. Bu tesisin yapımı esnasında yaklaşık bin vatandaşımıza istihdam imkanı sağlandı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında civar köylerimize ve çiftçilerimize de destek sağlandı" dedi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kesilen kurdelanın ardından baraj ve HES hizmete girdi.

Etiketler
Ardahan Elektrik