Tanrıkulu 'cinsel istismar' olaylarını sordu, Bakanlık yanıt yerine link paylaştı

AKP iktidarı, muhalefetten gelen soru önergelerine cevap vermek yerine link paylaşmaya devam ediyor. Son olarak İçişleri Bakanı Soylu da yanıt yerine link paylaşmayı tercih etti.

Tanrıkulu 'cinsel istismar' olaylarını sordu, Bakanlık yanıt yerine link paylaştı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun İstanbul Beşiktaş’ta 30 Nisan 2019’da, arkadaşları ile yediği iş yemeğinin ardından Kadıköy’deki evine gitmek için motosikletli servis uygulaması ‘Scotty’ üzerinden çağırdığı motor sürücüsünün ecavüzüne uğradığını belirterek şikayetçi olan stajyer avukat G.G.'nin davası hakkında verdiği soru önergesinde, hem dava hakkında verilen kararı hem de 6 Mayıs 2019 tarihi itibariyle cinsel istismar suçlaması ile açılan dava sayısını ve bu davalar neticesinde ilgili kişiler hakkında verilen kararları sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile Tanrıkulu'nun soru önergesine verilen yanıtta, "Kolluk kuvvetleri görevlerini, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması ve devam ettirilmesi amacı ile kanunların kendisine verdiği yetkiye dayanarak, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak adli makamların bilgisi ve talimatları doğrultusunda yerine getirmektedir." denildi.

Söz konusu olayda İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin sanığın beraatine karar verdiğinin hatırlatıldığı yanıtta, cinsel istismar suçları ile ilgili soruya yanıt vermek yerine "Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünün http://www.adlisicil.adalet.gov.tr adresli internet sitesinden ulaşılmaktadır." denilerek link paylaşıldı.

Etiketler
Ordu Bakanlık Muhalefet