Bakanlıktan çarpıcı 'tahsilat mafyası' istatistiği: Sadece 27 kişi

Türkiye'de hemen her gün tahsilat mafyasının alacak verecek meseleleri hakkında devreye girdiği suç haberleri çıkarken, Adalet Bakanlığı bu suçtan sadece 27 kişinin hüküm giydiğini açıkladı.

Bakanlıktan çarpıcı 'tahsilat mafyası' istatistiği: Sadece 27 kişi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanmak üzere verdiği soru önergesinde 2019 Temmuz ayı itibariyle alacağın tahsili maksadıyla cebir ve tehdit kullanılması suçundan ve dolandırıcılığın bir hukuki ilişkiye dayanan alacağı tahsil amacıyla işlenmesi suçundan tutuklu ve hüküm giyen sayısını sordu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından soru önergesine verilen yanıtta, 2 Eylül 2019 tarihi itibarıyla, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda kişinin bir hukuki ilişkiye dayanan alacağını tahsil amacıyla tehdit veya cebir kullanması suretiyle yağma suçunun düzenlendiği "Daha az cezayı gerektiren hal" kenar başlıklı 150. maddesi uyarınca ceza infaz kurumlarında 27 hükümlü ve tutuklunun bulunduğu, ayrıca 16 Temmuz 2019 tarihi itibarıyla 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun "Daha az cezayı gerektiren hal" kenar başlıklı 159. maddesi kapsamında ceza infaz kurumlarında 2 hükümlünün bulunduğu belirtildi.

Etiketler
Adalet Bakanlığı Bakanlık Mafya Türkiye