Metin Feyzioğlu, İstanbul Barosu önünde protesto edildi

AKP’nin baroların yapısı ve seçim sistemini değiştirmeye yönelik yasa tasarısına karşı Ankara’ya yürüyüş başlatan baro başkanlarına polis müdahalesine karşı İstanbul Barosu önünde protesto edildi.

Metin Feyzioğlu, İstanbul Barosu önünde protesto edildi

İstanbul Barosu önünde yapılan eylemde Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İstanbul İl Başkanı, İstanbul Barosu üyesi Av. Pınar Akbina konuştu.

“KENDİLERİNE YANDAŞ OLMAYAN MESLEK ÖRGÜTLERİNİ BİTİRME PROJESİDİR”

Pınar Akbina AKP’nin amacının baroları yok etmek olduğunu şu sözlerle; “Bugün hem barolarımızı savunmak için, hem savunmayı savunmak için ve baro başkanlarımızın yürüyüşüne yapılan engellemeyi protesto etmek için burada toplandık. Öncelikle AKP’giller’in bu yasa tasarısı kendilerinden olmayan, kendilerine yandaş olmayan meslek örgütlerini bitirme projesidir. Bugün ne yazık ki bilinçsiz halkımızı kendilerine oy sürüsü gibi kullanabilmektedirler. Ancak aydınlarımızın odaları, meslek odalarını yandaşa dönüştürememişlerdir. Bunların en başında barolar gelmektedir. Ve tüm amaçları baroları yok etmek, çoklu baro sistemine geçerek yargı tamamen kendi hukuk bürolarına, yani AKP’giller’in hukuk bürolarına çevirmek istemektedirler” ifade etti.

Akbina, Feyzioğlu’nun CNN Türk programındaki sözlerini hatırlatarak, “Ne yazık ki bugün avukatların örgütü olan Türkiye Barolar Birliği’nin Başkanı Metin Feyzioğlu’da onların en büyük yandaşıdır. Avukatlara, bu yürüyüş niye yapılıyor, başka bir şey için mi, gerçekten savunma için mi yapılıyor? Sorularını sorma utanmazlığını göstermiştir. Bizde Metin Feyzioğlu’na şunu soruyoruz bu açıklamayı neden yapmıştır? Bu yandaşlığı neden yapmaktadır? AKP’giller’den koltuk kapmak için mi yapmaktadır? diye soruyoruz. Ve yandaş Metin Feyzioğlu TBB’den Defol! diyoruz. Savunmayı sonuna kadar, savunacağız. Halkız, Haklıyız, Yeneceğiz” ifadelerine yer verdi.

Etiketler
Ankara Metin Feyzioğlu Polis Seçim