CHP İstanbul Emin Bülent Demir'i unutmadı

CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Emin Bülent Demir'in silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin üzerinden tam 20 yıl geçti.

CHP İstanbul Emin Bülent Demir'i unutmadı

CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Emin Bülent Demir'in silahsaldırıda hayatını kaybetmesinin üzerinden tam 20 yıl geçti.

Emin Bülent Demir, 20 sene önce bugün CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevindeyken Kasımpaşa'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Cumhur Haber'den Bülent Çavuş'un haberine göre İBB Beşiktaş Meclis Üyesi ve BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İnan Güney, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ‘’ 22 Haziran 1980’de, 33 yaşında 2 çocuk babası iken, Kontrgerilla tarafından Kasımpaşa'da babasının gözleri önünde, faşist namlulardan çıkan 36 kurşunla katledilen Beyoğlu İlçe Başkanımız Emin Bülent Demir'i Kulaksizda ki kabri başında kardeşi Ahmet Demir, İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, Canları Pahasına kitabında parti şehidi olarak Bülent Demir’i de yazan PM üyemiz ve Ankara Milletvekilimiz Tekin Bingöl, Beyoğlu İlçe Başkanımız Şahin Dil ve Beyoğlu örgütünden yoldaşları olarak andık. Mücadelesi mücadelemizdir. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz..’’ ifadelerini kullandı.

Beyoğlu Hasköy Kulaksız Mezarlığı'na Anma Programına Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Şahin Dil,İBB Beşiktaş Meclis Üyesi ve BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İnan Güney, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz ,Önceki Dönem İlçe başkanları ve Çok Sayıda Partili Katıldı .

Emin Bülent Demir kimdir?

Emin Bülent Demir, Nisan 1948’de Kasımpaşa’da doğdu. Eğitim ve öğretim hayatına Kasımpaşa’da bulunan Kadı Mehmet İlkokulu’nda başlayan Demir, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. Anadolu Bankası’nın İdare Meclisi’nde ve İstanbul Halk Ekmek Fabrikası’nın Yönetim Kurulu’nda görev aldı. Siyasete CHP Beyoğlu Gençlik Kolları’nda başlayan Demir, 1971-73 yılları arasında CHP Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. 1973’te ise CHP Beyoğlu İlçe Başkanı seçildi. Bir dönem İBB Başkanı Ahmet İsvan’ın danışmanlığını ve yine İBB Başkanı Aytekin Kotil’in yardımcılığını yaptı.

Etiketler
Beyoğlu Saldırı Silah