Sabıkalı kontenjanında olmayan mesleğe kadro!

“Suç Mağdurlarının Desteklenmesine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi”nde ihdas edilen kadrolar arasında, Türkiye’de mesleki olarak karşılığı bulunmayan“pedagog” kadrosu da yer aldı.

Sabıkalı kontenjanında olmayan mesleğe kadro!

9 Mart 2020 tarih ve 31083 sayılı Resmi Gazete’de yer alan “Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetmeliği ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik”, üçüncü bölüm Madde 12’de psiko-sosyal yardım servisinde görev alacak personel “psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog ve çocuk gelişimi uzmanı” olarak belirlenmesine rağmen Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından istihdama yönelik açılan ilanda “Suç Mağdurlarının Desteklenmesine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi”nde ihdas edilen kadrolar arasında, Türkiye’de 1982 yılında çıkarılan bir yasa kapsamında “Pedagoji” bölümlerinin kapatılması ve PDR bölümünden mezun olunduktan sonra bazı eğitimler alınarak kazanılan bir unvan olan “pedagog” kadrosu yer aldı.

Söz konusu ilanı Meclis gündemine taşıyan CHP İStanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması için verdiği soru önergesinde şu soruların yanıtını istedi:

1. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından istihdama yönelik açılan ilanda “Suç Mağdurlarının Desteklenmesine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi”nde ihdas edilen kadrolar arasında, Türkiye’de mesleki olarak karşılığı bulunmayan “pedagog” kadrosu yer aldığına dair iddialar doğru mudur?

2. İddialar doğru ise, psiko - sosyal yardım servisinde görev alacak personel “psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog ve çocuk gelişimi uzmanı” olarak belirlenmesine rağmen bahse konu ilanın yalnızca “pedagog” istihdamına yönelik olmasının gerekçesi nedir?

3. Bahse konu istihdam ile ilgili Çocuk Gelişimi Uzmanlarının tam eğitimi mevcutken Türkiye’de 1982 yılında çıkarılan bir yasa kapsamında “Pedagoji” bölümlerinin kapatılmasına ve günümüzde PDR bölümünden mezun olunduktan sonra bazı eğitimler alınarak kazanılan bir unvan olan pedagogların tercih edilmesinin gerekçesi nedir?

4. 2015 – 2020 yıllar arasında yıllar bazında Adalet Bakanlığında toplam kaç kişi istihdam edilmiştir? İstihdam edilen meslek grupları nedir?

5. Psiko - sosyal yardım servisi görevlisi olarak yer alan “Çocuk Gelişimi Uzmanı” istihdamına yönelik bir düzenleme yapılacak mıdır? Yapılmayacaksa gerekçesi nedir?

6. 16 Haziran 2020 tarihi itibariyle Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapan “Çocuk Gelişimi Uzmanlarının” sayısı nedir?

7. Anneleri yanında kalan çocuklar için her ceza infaz kurumunda en az bir Çocuk Gelişimi Uzmanı görev yapmakta mıdır? Yapmıyorsa, bahse konu uygulamaya yönelik bir planlama mevcut mudur?

Etiketler
Cumhurbaşkanlığı Kadro Türkiye Urla