60 milyon TL sermayeli şirkette 70 milyon TL yolsuzluk! Gökçek'i zora sokacak rapor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla kurulan komisyon Melih Gökçek döneminde ortaya çıkan 50 milyon liralık kamu zararı hakkında rapor hazırladı.

60 milyon TL sermayeli şirkette 70 milyon TL yolsuzluk! Gökçek'i zora sokacak rapor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek dönemini incelemeye devam ediyor.

Son olarak suç duyurusunda bulunulan yer "Seğmen Su" oldu.

AFM isimli şirketin düşük ücretle aldığı çoğu atıl, kullanılamaz, virane durumda olan fabrikaların sermaye artırımı yapılarak ve bu artırımın da belediyeye yansıtılarak fahiş fiyatlarla 'Seğmen Su' adına Belka AŞ'ye satıldığı ortaya çıktı.

Suç duyurusunda bulunulan isimler arasında o dönemde Belka AŞ Yönetim Kurulu'nda yer alan Hüseyin Gülerce'nin kardeşi İbrahim Gülerce ile FETÖ firarisi, 15 Temmuz darbe girişiminin kaçağı Adil Öksüz'ün akrabası Ömer Öksüz'ün de yer alması dikkat çekti.

Büyükşehir belediyesi yetkilileri, yetim hakkının sonuna kadar kollanacağını belirterek bugüne kadar haksız kazanç sağlayan herkesin peşine düşüleceğini ve haram mal yiyenin yanına kalmayacağını ifade ettiler.

Seğmen Su AŞ YK Başkanı yolsuzluğu Halk TV'ye anlattı

Seğmen Su AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kaçmaz, yolsuzluğu Halk TV'ye anlattı. Göreve geldikten sonra raporları incelemeye başladıklarını belirten Kaçmaz, "60 milyon TL sermayesi olan şirkette 70 milyon TL yolsuzluk yapılmış" ifadelerini kullandı. Kaçmaz, bunun üzerine derhâl Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Şu anda tutuklu bulunan Yeniçağ gazetesi yazarı gazeteci Murat Ağırel, bu yolsuzlukları ağustos ayında gündeme getirmişti.

Belka'da dönen yolsuzlukları yazan Ağırel, yapılanları bir bir duyurmuştu.

Ağırel'in haberine göre; AFM firması sadece bu işlerle uğraşmıyor. Aynı zamanda bu alım-satımların ardından mal alımları, çağrı merkezi, nakliye gibi birçok hizmet karşılığında 7 aylık süreçte Ankara Büyükşehir Belediyesine 3.3 milyon liralık fatura kesiyor.

Bütün bu süreçlerin ardından, Filiz Menba Su şirketi için ne gerekiyorsa bütün bu hizmetler AFM şirketinin portföyünde bulunuyor! Makine alınacaksa, AFM şirketi alıyor. Depo yapılacaksa, AFM şirketi yapıyor. Bilgisayar yazılımı gerekiyorsa, AFM yazılım yapıyor...

Etiketler
Ankara Mansur Yavaş Melih Gökçek