CHP Gaziemir Gençlik Kolları'ndan, Eren Yıldırım için oturma eylemi!

Kaymakam korumasının silah çektiği ve AKP Genel Başkanının hedef göstermesi üzerine tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım için CHP Gaziemir Gençlik Örgütü'nden tepki geldi.

CHP Gaziemir Gençlik Kolları'ndan, Eren Yıldırım için oturma eylemi!

Kaymakam korumasının silah çektiği CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni'nde yaptığı konuşmada hedef göstermesinin ardından tutuklandı.

CHP Gaziemir Gençlik Örgütü pandemi sebebi ile gerekli önlemleri ve kurallara uyarak, Gaziemir Karakolu'nun önünde polis baskısı altında konuyla ilgili basın açıklaması ve peşinden oturma eylemi gerçekleştirdi.

Gençlik Örgütü Başkanı Baran MANAV'ın okumuş olduğu o açıklama:

''14 Mayıs günü Adana'ya bağlı Yüreğir ilçesinde mevkidaşım, yoldaşımız ilçe gençlik kolu başkanı Eren Yıldırım ve ailesi devletin eline silah vermiş olduğu kişiler tarafından tehdit edilmiş 17 yaşındaki kardeşimizin karnına silah dayanmıştır. İşin daha korkunç yanı ise ailesinin gözlerinin önünde gerçekleşmiş olan bu adi saldırı silahı dayayan ele silah verenler ve faşist iktidarın yaratmış olduğu kamuoyu ile birlikte normalleştirilerek üzeri kapatılmaya çalışılmıştır. Ülkedeki ayrıştırıcı söylemlere rağmen vefa destek grubunda gönüllü çalışan yoldaşımız bu söylemlerin kurbanı olmuş, bir hukuk garabeti yaratılarak özgürlüğünden yoksun bırakılmıştır. Buna biz Cumhuriyet Halk Partisi gençleri olarak asla izin vermeyeceğiz.

Eren başkanımız ilk önce gerekli incelemeler sonucu serbest bırakılmış lakin AKP genel başkanının hedef göstermesi sonucunda 16 Mayıs günü tutuklanmıştır. Tüm dünyayı saran covid 19 salgını insanları dil din ırk ayırt etmeksizin hayattan koparırken, ülkemizde her gün 50 yurttaşımız hayatını kaybederken toplumun ayrıştırılmaya çalışması bizleri daha da yaralamıştır.

Bu olaydan çıkacak tek bir sonuç vardır. Tarafsız olması gereken yargı ve hukuk süreci bir adamın iki dudağının arasından çıkacak olan tek cümleye bakmaktadır. Hukuk sistemi çökmüş bu ülkenin savcısı, hâkimi bile yandaş olmanın derdine düşürülmüştür. Bu ülkenin kaymakamları ya ellerinde silahlarla sokağa çıkıp 17 yaşındaki bir çocuğun canını tehdit eder yada 1 Mayısta haklarını aramak için sokakta marş çalan işçiye ceza keser hale gelmiştir. İki olayında temelinde siyaset yatmaktadır.

Yandaş medyadan yandaş eğitim sisteminden sonra yandaş hukuk sistemi oluşturulmuş bir nevi yandaşların Cumhuriyet'ine geçiş yapılmıştır. Yandaş olduğun sürece bu hükümeti sana iş verir aş verir, gerekli görürse hukuk sisteminin dışında tutar ama dik duran Eren başkanımız ve biz yoldaşlarını içeriye atar, işinden eder hatta halkın iradesine darbe vurarak yerine kayyum bile ataması dahi yapar.

Eren başkanımızı hedef gösteren AKP genel başkanı bu tutum içerisinde olduğu sürece sırtını AKP faşizminine dayamış herkes ölüm listesi yapar, evinde silahlı harekata hazırlık yapar, ölüm tehditleri savur, bir babayı bir abiyi bir anneyi 17 yaşındaki evladının canı ile tehdit eder, kendinden olmayan, kendisi gibi düşünmeyen herkesin can güvenliğini hiçe saymaya devam eder tabikide. Yandaş hukuk sistemi Sevda Noyan'ı, Fatih Tezcan'ı ve bunun gibi kendini bilmezleri korumaya devam ettikçe hükümetin ve yandaşlarının faşizan uygulamaları devam edecektir.

Bu kendini bilmezler dışarıda suç işlemeye devam ederlerken Eren başkanımız gibi dik duranlar hapislere atılarak korkutulmaya, bastırılmaya ve vazgeçmeye çalışılmaktadır. Ama bu yandaşlar şunu unutmasınlar ki Eren başkanımız yalnız değildir onun yanında 100 yıldır her türlü yanlışın, hukuksuzluğun, haksızlığın dimdik karşısında duran Cumhuriyet Halk Partisi vardır. Elbet birgün saraylar saltanatlar çökecek bu yandaşlar yine yeniden taraf değiştirip kandırıldık nidaları atacak ama bu mücadeleninde sonunda Eren başkanımız gibi daha niceleri olan bu vatanın gerçek evlatları alnının akı ile dimdik ayakta kalacaklardır.Ne yandaşlarınız ne beslemekte olduğunuz kendini bilmezler nede baskılarınız hiçbirimizi yıldıramıyacak. Haklıyız bu mücadeleyi biz kazanacağız. İşte bu yüzden sizlerden korkmuyoruz.'' dedi.

Etiketler
Eren Yıldırım Silah Gaziemir