MHP'den 'erken seçim' iddialarına son noktayı koyacak açıklama: Niyet Cumhur İttifakı'nı...

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın "erken seçim" iddialarına sebep olan açıklamalarının ardından MHP yönetiminden aldığı bilgileri aktardı.

MHP'den 'erken seçim' iddialarına son noktayı koyacak açıklama: Niyet Cumhur İttifakı'nı...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya adresinde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Saray ittifakını yeni bir krize sokacak açıklamalarını paylaştı.

Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2011 yılı Milletvekilliği Genel Seçimleri Seçim Beyannamesi'nin açıklanması münasebetiyle yaptığı konuşmadan bazı kısımları aktardı.

Yalçın, Bahçeli'nin "Kararsızlığın, inançsızlığın, gecikmenin ve tembelliğin başarısızlığı hazırlayan unsurlar olduğu şüphesizdir. Üç Hilal’in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur, ihtiyaçtır ve geleceğin lider ülke idealinin gerçekleşmesi buna bağlıdır" dediğini söyledi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da konuya ilişkin MHP yönetiminden aldığı bilgileri açıkladı.

"MHP yönetiminden, partinin köklü çınarları diye bilinen, akil isimlerine sordum." diyen Sarıkaya, "Aktardıklarına göre son dönem MHP’ye yönelik ağır ithamlar gelip, farklı şekilde algı yaratılmaya başlanması üzerine buna karşı bir duruş sergilenmesine karar verilmiş. Siyasi kulisi hareketlendiren 9 yıl önceki seçim beyannamesinin MHP’nin sosyolojik tabanında yarattığı o günkü etkisine dikkat çekilmiş." dedi.

Sarıkaya "Birçok MHP’linin gözyaşları içinde elleri patlayıncaya kadar alkışladığı bildirgedeki sözlerin, bugün MHP’ye yönelik eleştirilere en iyi yanıt olacağına karar verilip tekrar edilmesi yönüne gidilmiş." ifadelerini kullandı.

Sarıkaya, yazısının devamında şunları kaydetti:

Nitekim Bahçeli’nin 9 yıl önceki seçim beyannamesinde dün tekrar edilen sözlerinin hemen öncesindeki cümlede de bunu açıkça belirtmişti.

MHP yöneticilerinden biri de bir başka şeyi hedeflerken, yanlış bir anlaşılmaya neden olunduğunu belirterek, “Kastımız ile ortaya çıkan durum arasında tenakus var, niyet kesinlikle Cumhur İttifakı'nı bozmak, hükümetten desteği çekmek değil; tam tersine tam desteğimiz güçlü şekilde devam ediyor” dedi.

Siyaset sahnesini 2 saat kadar ayağa kaldıran gelişmede durum bundan ibarettir…

Yani MHP’nin seçim talebi yok, tam tersine 2023’te olması için ısrarı var…

Etiketler
Cumhur İttifakı Erken Seçim Habertürk İttifak