Erdoğan, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Atatürk için 'eşkıya' diyen Ensar Vakfı yöneticisini atadı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na Prof. Dr. Ahmet Yaramış atandı. Yaramış'ın Ensar Vakfı'nın Afyonkarahisar yönetim kurulu üyesi olması dikkat çekti.

Erdoğan, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Atatürk için 'eşkıya' diyen Ensar Vakfı yöneticisini atadı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre birçok kuruma atamalar gerçekleşti. Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bazı kurumlara ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sözcü'deki habere göre, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Prof. Dr. Ahmet Yaramış atandı. Yaramış’ın Ensar Vakfı Afyon Yönetim Kurulu Üyesi olması dikkat çekti. Yaramış Ensar Vakfı’nın Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 10 Mart 2018’teki olağan genel kurulunda üye olarak yönetim kuruluna girdi.

Yaramış, TTK’nın sitesinde yer alan özgeçmişine göre Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü mezunu.

CHP'Lİ ADIGÜZEL'DEN TEPKİ

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, atama kararına sosyal medyadan tepki gösterdi. Adıgüzel, "TMMM'nin 100.yılı kutlamırken Atatürk'ün kurduğu #TürkTarihKurumu'nun başına #EnsarVakfı yöneticisi Ahmet Yaramış atandı. Bu şahıs milli mücadele düşmanı, Kuvay-ı Milliye'ye kudurmuş haydutlar, Atatürk'e eşkıya diyen, öldürülmesini isteyen İskilipli Atıf'ı da öven birisi." diye yazdı.

Erdoğan, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Atatürk için 'eşkıya' diyen Ensar Vakfı yöneticisini atadı - Resim : 1

3 MÜFTÜ GÖREVDEN ALINDI

Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Amasya İl Müftülüğü’ne Durmuş Ayvaz, Çanakkale İl Müftülüğü’ne Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Afyonkarahisar İl Müftülüğü’ne Sinan Kazancı, Manisa İl Müftülüğü’ne Mustafa Soykök, Sakarya İl Müftülüğü’ne Hasan Başiş ve Siirt İl Müftülüğü’ne Vehap Kapıcıoğlu atanırken, Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk görevden alındı.

Öte yandan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı’na Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Artvin İl Müdürlüğü’ne Fahri Acar, Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’ne ise Mustafa Özen getirildi.

Etiketler
Ensar Vakfı Afyon Recep Tayyip Erdoğan