Erdoğan'ın rozet taktiği eski İYİ Partili Çokal, AKP için 'Şahsım Partisi' demişti

İYİ Parti'den istifa eden Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, grup toplantısında AKP'ye katıldı. Çokal, daha önce Erdoğan ve AKP'yi sert sözlerle eleştirmişti.

Erdoğan'ın rozet taktiği eski İYİ Partili Çokal, AKP için 'Şahsım Partisi' demişti

GERÇEK GÜNDEM- 'Dağdan gelenlerin önünü açıyoruz' diyerek İYİ Parti'den istifa eden Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, AKP Grup toplantısında düzenlenen törenle AKP'ye katıldı. Çokal'a rozetini AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

AKP İÇİN 'ŞAHSIM PARTİSİ' DEMİŞTİ

AKP'ye katılan Tuba Vural Çokal, daha önce pek çok kez AKP ve Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirmişti. Çokal, AKP için 'Şahsım Partisi' ifadesini de kullanmıştı.

AKP'li Çokal, Meral Akşener'in sözlerini eleştiren AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'a verdiği yanıtta "Sayın Ünal’ın bu tavrına şaşırmamak lazım, ne de olsa kendisi “Şahsım Partisinin” bir üyesi ve üyesi olduğu partide millet iradesiyle seçilen belediye başkanları genel başkanlarının tek bir sözüyle, millet iradesi yok sayılarak istifa ettirilip yerine başkaları getiriliyor… " ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın rozet taktiği eski İYİ Partili Çokal, AKP için 'Şahsım Partisi' demişti - Resim : 1

ANTALYA VALİSİNE 'MABEYNCİ' TEPKİSİ

Tuba Vural Çokal, daha önce de Antalya'daki bir tören sırasında Meral Akşener'e protokolde yer vermeyerek Bilal Erdoğan'a yer veren Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu da sert sözlerle eleştirmişti.

Çokal, valiye "Antalya valisi demokratik bir devletin mi valisi yoksa nepotik-monarşik bir saltanatın mı mabeyncisidir?" diye tepki göstermişti.

Erdoğan'ın rozet taktiği eski İYİ Partili Çokal, AKP için 'Şahsım Partisi' demişti - Resim : 2

O SORUNUN CEVABINI ALAMAMIŞTI

Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, ABD'li Rahip Brunson'un serbest bırakılmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump'tan gelen teşekkür telefonunun nedenini sormuştu.

Çokal, "ABD Devlet Başkanı’nın, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiği yardım konusu nedir? Buradan bir hukuk devletinde mahkemelerin yargılama aşamasında verecek oldukları kararların yönlendirilmesiyle ilgili bir teşekkürü mü ifade ettiği anlaşılmalıdır?" diye sormuştu.

Etiketler
Antalya İYİ Parti Milletvekili