İlgezdi: Atatürk’ün izini silmeye çalışanlara karşı mücadelemiz sürecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Milli Egemenlik Mücadelesi’nin 100. Yılı’nda cumhuriyetin kurucu değerlerini unutturmak isteyenlere karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

İlgezdi: Atatürk’ün izini silmeye çalışanlara karşı mücadelemiz sürecek

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi kurtuluş ve kuruluşun partisi olarak Milli egemenlik mücadelesinin 100. Yılında cumhuriyetin kurucu değerlerini unutturmak isteyenlere izin verilmeyeceğini, cumhuriyet rejiminin içini boşaltmak isteyenlerin başarılı olamayacaklarını kaydetti.

"ATATÜRK'ÜN ADINI 10 STATTAN SİLDİLER"

İktidarın bu konudaki bozuk sicilini hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Bugüne kadar 10 stattan Atatürk, 3 stattan İnönü adını silen, Atatürk Havalimanını kapatan, Atatürk Kültür Merkezini önce atıl hale getiren sonra yıkan, müfredattaki derslerden Atatürk ismini çıkaran, daha geçtiğimiz Perşembe günü Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesinin adından Atatürk’ü çıkaran bir iktidar var. Bu öyle bir iktidar ki Türkiye Cumhuriyeti tarihinin nişanesi olan ulusal bayramlarımızı da sıradanlaştırdılar. Bugün geldiğimiz noktada geçmişte fener alaylarıyla, şarkılarla, çocuklarımızın şiirleriyle hayat bulan ulusal bayramlarımız okul avlularında yapılan protokol konuşmalarından ibaret hale getirildi. Bu anlayışa karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiçbir zaman kayıtsız kalmadık. Kalmayacağız.” dedi.

Cumhuriyetin aynı zamanda büyük bir eğitim ve kültür devrimi olduğunu da anımsatan İlgezdi, “17 yılda 15 defa eğitim sistemini değiştirenler, cumhuriyetin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı büyük bir karanlığa teslim ettiler. Bilimin aydınlık yolundan uzaklaşanlar, laik ve çağdaş eğitimi dışladılar. Kültür ve sanat faaliyetlerine mesafeli durdular, bu alanı da yasaklarla baskı altına aldılar. ‘Duymadım, görmedim ve bilmiyorum’ diyen, kısacası biat eden kuşaklar yaratmak istiyorlar ancak başaramayacaklar” açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100 yıllık dev bir çınar olarak her zaman ilkleri gerçekleştirdiğini vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, cumhuriyet değerlerini yaşatmak için siyasi mücadele kadar önemli olan bir diğer konunun da çocukların hayal gücüne ve yaratıcılıklarına güvenmek olduğunu belirterek, “CHP olarak Milli Egemenlik mücadelemizin 100. Yılında resim şiir ve beste yarışması düzenledik. Çocuklarımıza kuruluş ve kurtuluş coşkusunu tekrar yaşatacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi İktidarın Atatürk’ün adını her yerden silerek, kurucu değerlerle ve cumhuriyet felsefesiyle açıktan bir hesaplaşma çabasına karşın CHP olarak kuruluş ve kurtuluş coşkusunu yeniden yaşatmak için Milli Egemenliğin 100. Yılında resim şiir ve beste yarışması düzenlediklerini altını çizerek,“ Çocuklarımızın içindeki Atatürk sevgisini yaptıkları resimle, yazdıkları şiirle, besteledikleri şarkılarla ortaya koymaları 23 Nisan’da yarışma düzenliyoruz. Tüm çocuklarımızı yarışmaya katılmaya davet ediyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla düzenlenen Milli Egemenlik mücadelesinin 100. Yılı 23 Nisan Resim, Şiir ve Beste yarışmasına büyük önem verdiklerini kaydeden İlgezdi, “Unutturulmak istenen cumhuriyet değerleri ile çocuklarımızın bağlarının daha da artması için, daha çok çocuğumuzun eser vermesini istiyoruz. Bu bakımdan son başvuru tarihimizi 27 Mart 2020 Cuma gününe uzattık” dedi.

Çocuklara yönelik yarışmanın resim, şiir ve beste dallarında gerçekleştirildiğini ve bütün çocuklara açık olduğunu anımsatan İlgezdi, 17 yaşından büyüklerin de beste kategorisinde yarışmaya katılabileceklerini ifade etti.

Yarışmanın ödülleri hakkında da bilgi veren İlgezdi, “Beste büyük kategorisinde birinci olana 50 bin TL, ikinci olana 30 bin TL, üçüncü olana da 20 bin TL ödül verilecek. Resim, şiir ve beste yarışmalarında eserleri dereceye giren öğrencilerimizden birincilere 20 bin TL, ikincillere 15 bin TL ve üçüncülere 10 bin TL ödül verilecek” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN HAYALLERİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ
Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Egemenliğimizin 100. Yılında çocuklarımızın gözünden Cumhuriyet ve kazanımlarına dair hayallerini görmek istiyoruz. Resimlerinde, şiirlerinde, bestelerinde Cumhuriyete bakışlarını, özlemini duyduklarını kısacası onlara bırakmamız gereken dünyayı onların gözünden görmek, hissetmek için çocuklarımızın eserlerini bekliyoruz” diyerek ayrıntılı bilginin 23nisan.chp.org.tr adresinde olduğunu ifade etti.

Etiketler
Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi