HDP'den açlık grevindeki Grup Yorum üyesi Helin Bölek'e ziyaret

HDP, içerisinde Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin de bulunduğu bir heyetle ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek’i ziyaret etti.

HDP'den açlık grevindeki Grup Yorum üyesi Helin Bölek'e ziyaret

Direniş Evi’nde gerçekleşen ziyaretin ardından konuşan Buldan, “Onlar en değerli şeylerini, bedenlerini ortaya koydular. Bu bedenler eriyip gitmemeli” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri İdil Uğurlu ve Sedat Şenoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile İstanbul Eşbaşkanı Elif Bulut, 240 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek’i ziyaret etti.

Sarıyer’deki Direniş Evi’nde gerçekleşen ziyarette Bölek’in annesi Aygül Bilgi, 242 gündür ölüm orucunda olan İbrahim Gökçek’in babası Ahmet Gökçek ve Grup Yorum üyelerinin aileleri siyasetçileri karşıladı. Heyet ilk olarak ailelerle görüştü.

Kızının sağlık sorunları hakkında heyete bilgilendirme yapan Aygül Bilgi, “242'nci günündeki Gökçek’in tahliyesi için hala adli tıp raporu istenmesindeki mantığı anlamıyoruz. Kızım burada, onunla ilgilenebiliyoruz ama Gökçek dört duvar arasında ve durumu gittikçe kötüleşiyor. Adli tıp raporunun hızlandırılması ve Gökçek’in bir an önce dışarı çıkması için ne gerekiyorsa kamuoyu ve siz siyasetçiler olarak bir şeyler yapmalıyız” talebinde bulundu.

‘AÇLIK GREVİ, HAK MÜCADELESİNİN BİR PARÇASI’

Aileyle görüştükten sonra heyet Helin Bölek’i ziyaret etti. Burada konuşan Sezai Temelli, “Direnişiniz Türkiye’nin başka bir fotoğrafını gösteriyor. Açlık grevi eylemi hak mücadelesinin bir parçası. Ama türkü söylemek için açlık grevi yapmak zorunda kaldığımız bir ülkede yaşıyoruz. İnanıyorum ki bu yanlıştan bir an önce dönülür ve bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz” dedi.

‘NEREDE BİR ZULÜM VARSA ORADA DİRENENLER VARDIR’

Gelen heyete teşekkürlerini sunan Helin Bölek ise, “Nerede bir zulüm varsa orada direnenler de vardır. Biz de bu zulme karşı bedenlerimizi ortaya koyarak, ölüm oruca girdik. Sizden istediğimiz sesimizi duyurmanızdır” dedi.

Heyet daha sonra Direniş Evi’nin önünde açıklama yaptı.

‘TALEPLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ’

Açlık grevlerini ve ölüm oruçlarını çok yakından bilen bir parti olduklarını söyleyen Pervin Buldan, Bölek’i sağlık açısından iyi görmediklerini vurguladı. Buldan, “Sağlığı gittikçe kötüye giden, konuşmakta zorlanan biriyle karşı karşıya kaldık. Bugün ölüm orucunda olan İbrahim ve Helin’in talebi bizim için çok önemli. Onlar sadece şarkı söylemek, konserlerinin engellenmemesini, kurumlarının basılmamasını istiyorlar. Sırf şarkı söyledikleri için cezaevlerinde olan arkadaşlarının serbest kalmasını istiyorlar” dedi.

‘BU BEDENLER ERİYİP GİTMEMELİ’

Grup Yorum’un taleplerinin karşılanabilir olduğunu ve bu taleplerin yerine getirilmemesinin Türkiye’nin bir ayıbı olduğu ifade eden Buldan, bu durumun Türkiye’nin sanata, şarkı söyleyene verdiği değeri ortaya koyduğunu belirtti.

“Helin ve İbrahim’in sağlığına kavuşabilmesi için bu taleplerinin mutlaka dikkate alınması ve çözülmesi gerekiyor” diyen Buldan, şöyle devam etti: “Onlar en değerli şeylerini, bedenlerini ortaya koydular. Bu bedenler eriyip gitmemeli. O yüzden Türkiye kamuoyunun da bu talepler karşısında sessizliğini bozmasını ve hep birlikte hükümete taleplerin dikkate alınması için haykırmalıyız.”

‘SANATLA MÜCADELE EDEN BİR GRUP VAR’

Ardından söz alan İdil Uğurlu, Bölek’in sağlık durumundan dolayı birkaç cümleden fazla konuşamadığını belirterek, “Sanatla mücadele eden bir grup var. Grup Yorum ayrıca bir direniş grubu, bu coğrafyanın sesi olan müziği ile mücadele eden bir sanatçı grubu. Onlar mücadelelerini bu şekilde yürütüyorlar. Devletin ve yargının yapması gereken arkadaşlarımızın daha fazla sağlık sorunu ortaya çıkmadan, sanatlarını yapabilmeleri için tahliye edilmesi gerekiyor.

90'lı yıllarda Madımak’ı yakan zihniyeti tahliye eden bir anlayışın sanat yapmak isteyenleri de özgür bırakması gerekiyor. Bir an önce adım atılması gerekiyor. Sanata ve sanatçıya değer veren herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından heyet Direniş Evi'nden ayrıldı. (MA)

Etiketler
Grev HDP Pervin Buldan Sezai Temelli