CHP İzmir İl Kongresi'nde 'Deniz Yücel'e sürpriz

CHP İzmir'de tek aday olan Deniz Yücel, 653 delegesi olan İzmir'de geçerli sayılan 611 oyun 258'ini alarak İl Başkanı seçildi.

CHP İzmir İl Kongresi'nde 'Deniz Yücel'e sürpriz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü 37.Olağan Kongre'de yeni yönetimini seçmek için sandık başına gitti.

Kongre Kültürpark’taki Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Gerçek İzmir'de yer alan habere göre; CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Ezgi Deniz Urunga ve Cüneyt Oğuz'un yeter imzayı bulamadığı kongrede sandığa tek aday olarak gitti.

CHP İzmir'de tek aday olan Deniz Yücel, 653 delegesi olan İzmir'de geçerli sayılan 611 oyun 258'ini alarak İl Başkanı seçildi.

Adaylığı için Divan'a 540 imza verilen Yücel'e çıkan oy sayısının düşük olmasının ‘protesto' olduğu ifade edildi. Yücel'in 611 oydan 258'ini alması delegeden 'dayatma aday tepkisi' olarak yorumlandı.

Yücel'e başta Karabağlar ve Karşıyaka olmak üzere kentte değişim mesaisi veren ilçelerden oy gelmediği öne sürüldü.

CHP İzmir İl Kongresi'nde 'Deniz Yücel'e sürpriz - Resim : 1

'İKTİDAR' MESAJI!

Yücel yeniden il başkanı seçilmesinin ardından yaptığı değerlendirmede, "Bugün Olağan İl kongremizi gerçekleştirdik. İlçe kongrelerimizi yapmıştık. İzmir'de yeni kadrolarımızı belirliyoruz. Sayımlar hala devam ediyor. Önümüzdeki ay da kurultayımızı yapacağız. CHP'de kongre süreçleri her zaman heyecanlı ve büyük bir beklentiyle geçiyor.

CHP'de her zaman demokrasiye yakışır bir şekilde kongrelerimiz yapılıyor. Bu dönemde de yine aynı şekilde bir kongre gerçekleştirdik. CHP'de görev alan arkadaşlarımız, partimizi iktidara taşıyacak kadrolar olduğuna inanıyorum. İlçe kongrelerimizden beri de bu şekilde gerçekleşiyor. Kurultayda da aynı şekilde gerçekleştireceğiz.

Kongremizin İzmir'e, partimize, ülkemize ve mücadelemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. CHP 31 Mart yerel seçimlerinden sonra iktidara çok yakın. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde ve liderliğinde CHP tüm kadrolarıyla şu anda Türkiye'yi yönetmeye hazır bir siyasi parti. Hepimize yüklediği bir sorumluluk var. Bunun bize yüklenen tarihi bir misyon var. Bu misyonun ve sorumluluğun bilincinde partimizi ilk genel seçimlerde iktidara taşımak için mücadele vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

DÜŞÜK OY SAYISI İÇİN NE DEDİ?

Sandıktan oldukça düşük sayıda oy çıkmasını da değerlendiren Yücel ayrıca "Tabi aday olma yeterliliğine sahip örgütün, delegenin desteğini alan herkes aday olabilir. Birden fazla aday da olabilir, tek aday da olabilir. Geçtiğimiz hafta içinde 30 ilçe başkanımız adaylığım konusunda ortak bir destek açıklaması olmuştu. Bu çok mutlu etti, çok önemli ve anlamlı bir açıklamaydı. Ben hiç aday olacağımı söylemedim. Çünkü bu olaya, bu görevlere aday olunacağını düşünen bir kişi değilim. Bu görevler talep edilmez, verilir.

Özellikle ilçe başkanlarımızın bu açıklamasıyla ben görevin tarafıma tevdiğ edilmiş olduğunu, görev ve sorumluluktan kaçmayacağımı ifade ettim. Tek adaylı bir yarış olduğu için birçok arkadaşımızın il başkan adaylığında işaretleme yapmayı unuttuğu tarafımıza ve ilçe başkanlarımıza bildirdiğini öğrendik. İzmir gibi bir kentte, 30 ilçede bir uzlaşı ve mutabakat sağlamak kolay değil... Kendilerini listede göremeyen arkadaşlarımız tepki göstermiş olabilirler, bunları da anlayışla karşılıyoruz. Bu listeler oluşurken 30 ilçe başkanımız ve tabi ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'in de görüş ve önerilerini aldık, oldukça da listeye yansıttık. Daha sayımlar devam ediyor. Yönetim, kurultay delegeleri ve disiplin kurulu delegeliği açısından... Buradan çıkacak sonucun ne olursa olsun partimize güç katacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

KONGREDE NELER YAŞANDI?

TEK ADAYLI ÇARŞAF LİSTELİ KONGRE!

Coşkulu bir atmosferde başlayan ve çarpıcı mesajların verildiği kongrede sandık fotoğrafı de netleşti. Blok liste önergesi delegelerden veto yerken, CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in sandığa tek aday olarak gitmesi de kesinleşti. Kongrede ismi il başkanlığı adaylığı için geçen Ezgi Deniz Urunga yeterli sayıda imza toplayamadı. İl Başkan Adaylığını açıklayan İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz’un ise adaylık için Divan’a 75 imza verdi. Ancak Oğuz’un verdiği listede mükerrer imzalar çıktı. Divan hem Yücel’e hem de Oğuz’a imza veren delegeleri çağırdı ve tercih yapmalarını istedi. 30 delege Oğuz’dan imzasını çekti. 30 imzanın geri çekilmesinin ardından Oğuz’un adaylık için yeterli imza sayısı kalmadı.

Böylece Yücel'in sandığa tek aday olarak gitmesi kesinleşti. Yücel'e 540 delegenin imza verdiği açıklandı.

Çarşaf liste ile yapılan seçimde il yönetim kurulu ve kurultay delegeliğine çok sayıda isim talip oldu. CHP Kongresi'nde il yönetim kuruluna 169, kurultay delegeliğine 159, il disiplin kuruluna da 55 kişi aday oldu.

Kimler katıldı?

Celal Atik Spor Salonu'ndaki kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Parti Eski Sözcüsü Bülent Tezcan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, PM Üyesi Erdal Aksünger, İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanı Karaca!

CHP İzmir İl Kongresi’nin Divan Başkanı oy birliğiyle Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca oldu.

Blok liste önergesine veto!

CHP İl Kongresi flaş bir kararla açıldı. Kongrenin blok liste ile yapılması için Divan Başkanlığı’na yeterli imzayla önerge verildi.

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, önergenin aleyhinde söz aldı ve konuştu. Bayır, "Blok ayrıştırır, çarşaf birleştirir" dedi.

Daha sonra blok liste önergesi salonda oylamaya sunuldu. Oy çokluğuyla blok liste veto edildi. Kongre çarşaf liste yapılacak. Çarşaf liste sıralaması çekilen kura sonrası soyadına göre M harfiyle başlayacak.

Hangi başkanlar blok istedi?

Blok listeyle seçim yapılması için Foça, Bergama, Aliağa, Menemen, Seferihisar, Karşıyaka, Torbalı, Narlıdere, Karuburun ilçe başkanlarının verilen önergeye imza attığı öne sürüldü.

Ve Yücel tek aday

Öte yandan blok liste talebinin reddedilmesi sonrası kongrede sandık fotoğrafı de netleşti. Urunga yeter imzayı toplayamazken, Oğuz'un imza listesinde de mükkerrer imzalar çıktı. Divan'ın müdahalesi sonrası 30 isim imzasını çekince İl Başkanı Yücel'in sandığa tek aday olarak gitmesi kesinleşti.

Oğuz demokrasiye yapılan pranga!

Mükerrer imzaların tercih yapmasının ardından yeterli sayıda imza sayısına ulaşamayan ve aday olmayı başaramayan Cüneyt Oğuz kürsüde yaptığı konuşmada, “ Adaylığımı açıkladım. Bir takım baskılar oldu. 65 imza için gece gündüz çalıştım. 80’in üstünde imza verdim. Mükerrer üyeler çıktı. Bugün burada kongrenin heyecanını daha da yükseltelim isterdim. Bize verilen hak elimizden alındı. İmza için ekstra süre istedim ama Divan Başkanı hukukçu olmasına rağmen uygun bulmadı. Bu demokrasiye yapılan prangadır. Sizlerin iradesine zincir vuruldu. Bu Cüneyt Oğuz’a değil bu mahallelerde savaşarak delege olmuş siz onurlu il delegasyonumuza yapılmıştır. Bugün buradan bir mesaj verin” dedi.

Açılış konuşması Yücel'den

Kongrenin açılış konuşmasını İl Başkanı Yücel kongrenin yaptı. Kürsüye gelen Yücel iktidara yüklendi. İzmir’deki kamulaştırma hamlesi ve kötü ekonomi gidiş üzerinden sert ifadeler kullanan Yücel, “Urla’da 511 parselde köylünün,çiftçinin, DİSK’in arazilerine el konulurken kendi arazilerine dokunulmayan Ensar Vakfı var. Cumhurbaşkanı bir kararname çıkarmış.

Acele kamulaştırma kararı verilmiş. Şanslı ve ayrıcalıklı kurumlarından olan Ensar Vakfı’nın arazilerine dokunulmuyor. Kıt kanaat yaşayan vatandaşın arazini alınırken Ensar Vakfı’nın arazine dokunulmamış. Acele kamulaştırma yapılacak şeyler yurt savunmasıdır. Burada cumhurbaşkanının aldığı karar halkın mı yoksa belli kişilerin yararına mı? Kamu yararı nerede? Peşini bırakmayacağız! Vatandaşın bir karış toprağını yandaşa, sermaye odaklarına yedirmeyeceğiz” dedi.

İktidara ekonomi salvosu!

Yücel, “Bugün Türkiye’de ekonomi çökmüş durumda. 7 milyonu aşkın işsiz var.2020’nin Ocak ayında 600 binin üzerinde icra dosyası var. 500 binin üzerinde atanamayan öğretmen, 1 buçuk milyon üzerinde EYT’li yurttaşımız var. 18 sene önce iktidara geldiklerinde komşularıyla sıfır sorun yaşayan Türkiye sorun yaşamadığı komşusu kalmayan ülke haline gelmiştir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor.Bu işe dur demek sizlerin görevi.

Bu işe dur demek CHP’nin ve örgütlerinin görevidir. Bu gidişe dur demek vatanını, milletini seven tüm yurttaşlarımızın görevidir. CHP kurulduğu günden beri tarihiyle özdeşleşmiş bir misyonu var.Kurucumu ve ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tam bağımsız bir Türkiye için mücadele ettilerse siz de bu ülkedeki insanların daha huzurlu,daha çağdaş ve daha demokratik bir ülkede yaşaması için mücadele ediyorsunuz”diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na övgü

“31 Mart yerel seçimlerinde Mart’ın sonu bahar olsun dedik. Baharı getirdik.Türkiye genelinde bir başarı yakaladık. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP 11büyükşehir ve il ile içe belediyeleri kazandık. İzmir’de Yüzde 58 gibi rekor bir oyla seçim kazandık. İzmir’de 22 olan belediye sayımızı 24’e çıkardık. 24 ilçede kendi adaylarımızda 1 ilçede ittifak ortağımız İYİ Parti adayıyla Millet İttifakı olarak toplamda 25 ilçede seçim kazandık. 25 sene sonra İstanbul ve Ankara’yı kazandık. Bu iller AKP’ye genelde iktidara taşıyan iller. Bugün Türkiye nüfusunun neredeyse yüzde 50’sini CHP’li belediyeler yönetiyor. Bu başarıda hepimizin payı var. Bu başarıda ittifak ortaklarımızın, Atatürk ilke ve devrimleri için kaygılanan ve mücadele eden yurttaşlarımızın emeği var. Ama bu başarının bir de mimarı var. Göreve geldiği günden beri CHP’yi ve örgütlerini topumun tüm kesimleriyle kucaklaştıran, herkes için adalet diyerek435 kilometre yürüyen, Millet İttifakı’nın kurulmasına öncülük eden ve attığı doğru adımlarla süreci doğru yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kutluyorum ve İzmir il örgütü adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

"Örgüte hayırlı olsun"

Kongre özelinde değerlendirme yapan Yücel, “Bugün CHP’yi iktidara taşıyacak kadroları seçeceğiz. İlçe kongrelerimizi yaptık. Parti içi kadrolarımızı yenilediğimiz bu süreçte mahalle delege seçimlerinden bu yana sandığa irade yansıtan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Yeni seçilen ilçe başkanlarını,yöneticileri ve delegeleri kutluyorum. Birlikte görev yaptığımız ilçe başkanları ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. CHP bugün genel başkanı,milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve tüm örgüt ve kadrolarıyla Türkiye’yi yönetmeye hazırdır.

Özkan: CHP'DE FETÖ, PKK olmaz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da kongrede bir konuşma yaptı. Özkan, “CHP’de FETÖ olmaz, PKK olmaz… Her gün ağız dolu küfürle CHP’ye saldıranlara sesleniyorum FETÖ’nün siyasi ayağına bu salonda değil Saray’da arayın. Biz demokrasiye, insan haklarına, iyiliğe katkı sunmaya devam edeceğiz. Ve biz kazancağız. Açlıktan kendini yakan baba için, yoksul mahalleler için, evine ekmek götürme derdindeki işçi için kazanacağız. Bir iktidara yürüyoruz. İktidara giden yolun fişeğini ateşleyecek olan kent İzmir… Kongremiz hayırlısı olsun" mesajlarını verdi.

Soyer'den örgüte teşekkür

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise konuşmasında şunları söyledi:
Mazbatayı alalı 10 ay oldu. İzmir tarihin en büyük yatırımının startını verdik Buca Metrosu….

İzmir’i demir ağlarla örüyoruz demiştik. Hakikaten örüyoruz. En büyük yatırımlara bu dönemde adım atacağız. Körfez’de 3 yıl içinde yüzülebilir hale getireceğiz. Kemeraltı Projesi… Üreticiyi destekleyen onlarca projemiz var.

Hepinizin gurur duyacağı bir yıllık karnemiz olacak. 31 Mart öncesinde yüzde 58’lik rekor başarıya emek veren milletvekillerimize, birlikte yol aldığımız Deniz Yücel Başkanımıza ve il yönetimine, birlikte çalıştığımız ilçe yöneticilerine, tüm partililere teşekkür ederim.

ŞİMDİ İL BAŞKAN ADAYI OLARAK HUZURUNUZDAYIM!

Sandığa çarşaf liste yöntemiyle gidilen kongrede adayların belli olmasının ardından CHP İl Başkanı Yücel kürsüye bir kez daha çıktı. Yücel adaylık açıklamasında çarpıcı mesajlar verdi.

Yücel, “Birkaç saat önce il başkanı olarak açılış konuşması yapmıştım. Şimdi de il başkan adayı olarak huzurlarınızdayım. Kuruluş ve kurtuluş şehri İzmir’de CHP’nin kadrolarını seçmek için bir aradayız. Emperyalizme karşı millete güvenip ya istiklal ya ölüm diyenleri partisidir CHP. Hilafeti kaldıran egemenliği kayıtsız şartsız millete verenlerin partisidir CHP.

Dünyada insanlar ölürken Avrupa’da yıkımlar yaşanırken, ülkesini savaşa sokmayanların partisidir CHP. Ne ezilen ne ezen insanca hakça bir düzen diyenlerin partisidir CHP! Çok onurlu bir görev yapıyorsunuz. Bu ülkede dosta, kardeşçe yaşamanın mücadelesini veriyorsunuz. İnsanlarımız yataklara aç girmesin, kadınlar katledilmesin, çocuklar şiddet görmesin, gazetecilerimiz doğru gazetecilik yaptıkları için hapse atılmasın diye mücadele ediyorsunuz. Gelir dağılımındaki adaletsizliği bozmak için mücadele ediyorsunuz” dedi.

İKTİDAR HEDEF ALDI

Yücel, “Bu salondaki tüm yoldaşlarımızı, yol arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Bugün ülkemizi yöneten siyasi anlayış temel hak ve özgürlüklere, laikliğimize büyük zararlar vermiştir. 18 yıllık AKP iktidarında Türkiye yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluk ülkesi haline gelmiştir. Huzuru bozan kamplaşma ve düşmanlaştırma siyaseti yapılmıştır. Uğur Mumcu, Necip Hablemitoğlu ve nicelerinin uyarılarına rağmen hain örgütle yıllarca kol kola giren ve 2010 referandumuyla yargıyı FETÖ’ye teslim eden AKP iktidarı 15 Temmuz’u bu millete yaşatmıştır. 20 Temmuz sivil darbesiyle referandum öncesi yürürlüğe giren tek adamın rejimi, mühürsüz oyla tarihe geçen seçimler sonrasında kurumsallaşmıştır. Tüm güçler sarayın elinde toplanmıştır. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için önemli olan 24 Haziran seçimleri öncesinde Genel Başkanımızın Adalet Yürüyüşü ile başlayan süreç Millet İttifakı kurulması ve 31 Mart ile 23 Haziran seçimlerinde CHP büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu başarının mimarı Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur” diye konuştu.

2 SENE ÖNCE VERDİĞİM SÖZÜ TUTTUM!

Yücel parti içine yönelik önemli mesajlar verirken, “Birazdan seçim yapmak için sandık başına gideceğiz. Benim sandık öncesi sizlerle paylaşmak istediklerim var. 2 senedir il başkanı olarak görev yapıyorum. Bu sürede ben demek yerine biz demeyi tercih ettim. 2 sene önce bu salonda bir söz vermiştim; görevimden istifa etmeyeceğim, görev süremin sonuna kadar başında kalacağım demiştim. Bu sözü tuttum” dedi.

EĞİLMEDİM, TAVİZ VERMEDİM, DOĞRU BİLDİĞİMDEN ASLA ŞAŞMADIM!

Yücel, “Görevimi hiçbir zaman şahsım ya da birilerini mutlu etmek için kullanmadım. Ne görevi ilk aldığımda ne de şimdi makam yükseltme kaygım olmadı. Görev ve yetkilerimi her zaman partimi başarısı için kulandım. Eğilmedim, taviz vermedim, doğru bildiğim yoldan asla şaşmadım. Mustafa Kemal Atatürk’ü bir sözü var bağımsızlık benim karakterimdir der. Ben bu sözü kendime yaşam felsefesi yapmış biriyim. Siyaset insanla yapılır, siyasetin malzemesi insan. Zaman zaman bazı kişiler bu görevlerimi ve yetkimi parti içi iktidar mücadelesi için kullanmak istediler. Ancak buna asla ve asla izin vermedim. İl başkanını genel başkanımızın İzmir’deki temsilcisi olduğunu asla unutmadan buna uygun davranmadım. İl başkanı annedir, babadır, kardeştir, yoldaştır dedim” ifadelerini kullandı.

EKİPÇİLİĞE TAVİZ VERMEDİM

“Bu tavrımdan dolayı zaman zaman hedef oldum” diyerek sözlerini sürdüren Yücel, “Ama hiçbir zaman rövanşist davranmadım, herkesi kucaklamaya devam ettim. Partime zarar gelmemesi için sorumluluk almaktan ve risk almaktan kaçınmadım. Ancak partime zarar verecek her davranıştan kaçındım. Ekipçilik, adamcılık, klikçilik… Bunlara asla taviz vermedim. İlçe turu yaptık. Bu ziyaretlerde birçok yöneticimizin göreve devam etmem yönünde düşünceleri oldu. Bugün varız, yarın yokuz. Makamların hepsi gelip geçici. Biz bu görevi yaptığımız sırada bizden önce yapanların yaptıklarının üzerine bir taş, tuğla koyabildiysek ne mutlu bize. Adaylık açıklaması yapmadım. Ne zaman 30 ilçe başkanı bir araya geldiler, o zaman görev tarafıma tevdi edilmiştir, sorumluluktan kaçmak olmaz dedim. İlçe başkanlarımın destek açıklaması benim için çok çok önemliydi. Onlara teşekkür ederim” dedi.

İKİNCİ DÖNEMDE YAPACAKLARINI SIRALADI!

Yeni dönemde izleyeceği yol haritasına ilişkin bilgiler veren Yücel, “Daha üretken, çalışkan bir il başkanı olarak partime hizmet edeceğim görevimi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğim. Yeni dönemde partimizin kurumsal yapısının güçlenmesi için önemli adımlar atacağız. İzmir il örgütüne bir bina kazandırmak için yönetim kurulu üyelerimizle uzun süredir çaba sarf ediyoruz. Kadın, gençlik kollarımıza ve parti okulu eğitmenlerimize olanak sağlayacak fiziki koşullara sahip, siyaset üretebilecekleri bir il binası almanın hazırlığındayız. Yeni dönemde tüm üyelerimize ulaşılması ve eğitim almamış üyemizin kalmaması için yoğun çaba sarf edeceğiz. Tüm üyelerimize ulaşılacak ve mücadelemize aktif olarak katılması sağlanacak.

İlçe başkanları ve örgütlerimizin arasındaki dayanışmanın arttırılması ve sadece seçim dönemlerinde değil her zaman sürekliliği olan seçmenle diyalog kurulasını saplayacak çalışmalar yapacağız. Yerel yönetimlerimizle birlikte, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleriyle ve kentin tüm dinamikleriyle daha sıkı ilişkiler içinde olacağız. Daha adil, özgür bir düzen için mücadele etmeye devam edeceğiz. Gençlerimizin, kadınlarımızın, kotalara, kontenjanlara sıkışmaması, daha geniş siyaset alanları için önemli çalışmalar yapacağız. Parti içinde birlik, beraberlik, aidiyet duygusunu güçlendirecek etkinlikler yapacağız” açıklamasını yaptı.

BUGÜN CHP TÜM KADROLARIYLA TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEYE HAZIRDIR

Yücel ayrıca, “Bugün iktidar kapısı CHP’ye aralanmıştır. Bu kapıdan tüm CHP’liler olarak birlikte gireceğiz. Bugün genel başkanıyla, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, örgütleriyle ve tüm kadrolarıyla Türkiye’yi yönetmeye hazırdır. Eşit ve özgür bireylerin yaşadığı tam bağımsız bir Türkiye için birlik ve beraberliğimizi asla bozmadan iktidara yürümeliyiz. Kendi çıkar, hedef, beklentileri için bu birlikteliği engellemek ya da bozmak isteyenler çıkarsa onlara asla izin vermeyeceğiz. Bu çok daha onurlu ve değerli bir mücadeledir. Kongremizin partimize, ülkemize ve mücadelemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SALONDAN NOTLAR

CHP'liler sabahın erken saatlerinden itibaren salona akın etmeye başladı. Coşkulu atmosferde gerçekleşmesi beklenen il kongresi için salon da parti bayraklarıyla süslendi.

Salonda ayrıca çok sayıda afiş de dikkat çekiyor. CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in afişlerinde, 'Gericilere ve yozlaşmaya karşı biz kazanacağız', 'Emek kazanacak, özgürlük kazanacak, demokrasi kazanacak, biz kazanacağız!', adaylığını açıklayan diğer iki isimden Cüneyt Oğuz'un afişlerinde 'Birlikte Başaracağız' sloganları yer aldı, Ezgi Deniz Urunga'nın afişinde ise sadece adaylık fotoğrafı bulundu.

Urunga'dan pankart isyanı!

Öte yandan kongrede Urunga, “Gece pankartlarımız salona asılmadı. Sabah arkadaşlarımız tartaklandı. Ne yaparsanız yapın mücadelemizi sürdürüyoruz. Unutmuyoruz solcuyuz. Bizler yıkılmayız, eğilmeyiz. Siyaset cesaret ister” dedi.

CHP İzmir İl Kongresi'nde 'Deniz Yücel'e sürpriz - Resim : 2

Yücel salona o başkanlarla girdi!

İl Başkanı Deniz Yücel salona eşi Gönenç Yücel’le birlikte “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları eşliğinde girdi. Yücel salon etrafında tur attı ve partilileri selamladı. Yücel salona girişinde arkasında partili gençler dışında Konak, Çiğli, Gaziemir, Urla ilçe başkanları da yer aldı.

Yücel-Özkan ve Soyer'den birlik mesajı!

Kongrede İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yan yana oturdu. Üç isim kol kola girerek partililere birlik-beraberlik mesajı verdi.

CHP İzmir İl Kongresi'nde 'Deniz Yücel'e sürpriz - Resim : 3

Özkan ile Kocaoğlu tokalaştı

Geçtiğimiz dönemlerde parti içi yarışlarda karşı karşıya gelen Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile İzmir Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kongrede tokalaşması dikkat çekti.

İYİ Partili o başkanlar da salonda

CHP’nin son yerel seçimde ittifak yaptığı İYİ Parti’nin İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ile kentteki tek İYİ Partili Belediye Başkanı olan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da kongreye katıldı. İki başkan protokolde oturdu.

Etiketler
CHP kurultayı İzmir Deniz Yücel Kongre