Sağlıkçılardan Kılıçdaroğlu'na miting daveti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün partisinin genel merkezindeki makamında başta TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Sinan Adıyaman olmak üzere sağlık alanındaki pek çok meslek örgütü ve sendika temsilcileriyle bir araya geldi.

Sağlıkçılardan Kılıçdaroğlu'na miting daveti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün partisinin genel merkezindeki makamında başta Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Sinan Adıyaman olmak üzere sağlık alanındaki pek çok meslek örgütü ve sendika temsilcileriyle bir araya geldi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre; meslek örgütleri 14 Mart Tıp Haftası içerisinde 15 Mart’ta sağlık alanında yaşanan şiddete dikkat çekmek amacıyla “Büyük Beyaz Miting” adıyla bir etkinlik düzenleyeceklerini bildirerek Kılıçdaroğlu’nu da mitinge davet etti.

Adıyaman’ın “Sağlık’ta şiddet azalmıyor, aksine artıyor. TTB olarak Sağlık Bakanı ile görüşemiyoruz. Sağlık Bakanı, bizlere siyasi bir rakipmiş gibi davranıyor” görüşünü dile getirdiği aktarıldı.

Kılıçdaroğlu’nun “Türk Tabipleri Birliği’nin sağlığa yönelik şiddete çözüm önerisi, partimiz tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulmuştu.

Geçen yıl, AKP’nin getirdiği tek maddelik düzenlemenin sağlıkta şiddet sorununa çözüm üretmediği ortada” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin söz konusu yasa teklifinin AKP grubuyla temas kurarak 14 Mart’ta gündeme alınması konusunda girişimlerde bulunacağını kaydetti ve “Sağlık Bakanı’nın bir meslek örgütüne randevu vermemesi kabul edilemez. Bunun bir iletişim eksikliğinden kaynaklandığını ümit ederim” dediği belirtildi.

Etiketler
Adıyaman Kemal Kılıçdaroğlu Miting Sendika