Can Ataklı: Müthiş bir açıklama bu

Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı, Etyen Mahçupyan - Ahmet Davutoğlu yazısı.

Can Ataklı: Müthiş bir açıklama bu

Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı, Etyen Mahçupyan'ın "Davutoğlu bildiklerini anlatırsa yakın tarih yeniden yazılır" açıklamasını köşesinden değerlendirdi.

Can Ataklı'nın köşe yazısının Etyen Mahçupyan'ın açıklamalarıyla ilgili bölümü şöyle:

"Bu bir bilgi mi, yoksa temenni mi?

Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu partinin önemli isimlerinden Etyen Mahçupyan, Şirin Payzın’a demeç vermiş.

Mahçupyan’ın sözleri içinde Davutoğlu hakkında söylediği bazı şeyler çok dikkatimi çekti.

Mahçupyan, Şirin Payzın’ın “Ahmet Davutoğlu kendi başbakanlık dönemi de dahil olmak üzere şeffaf olarak ne olup bittiğini açıklayacak mı?” sorusu üzerine şöyle demiş;

“Ahmet Davutoğlu, kendi bildiklerini ve yaşadıklarını anlatırsa bir gün bütün bu yakın tarih yeniden başka türlü yazılacak. Biliyorum çünkü bazı bölümleri dinledim, ancak anlatmak bana düşmez. Biraz o ortamın da olması gerekiyor, kendisine açık olarak da sormak mümkün.”

Müthiş bir açıklama bu.

Mahçupyan, bunu yakında açıklanacak bir bilgi olarak mı yoksa temenni olarak mı söyledi bilmiyorum, ancak Davutoğlu konuşursa gizli kalmış birçok gerçeği öğreneceğimiz kesin.

Davutoğlu bir süre önce “Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. İleride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden, birkaç aydan biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır” demişti.

Bu dönem zaten herkesin zihnini kurcalamaya devam ediyor, Davutoğlu bu sözleriyle şüphelerin çok doğru olduğunu teyit etmişti bir anlamda.

Ancak eski Başbakan, bu dönemle ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Mahçupyan’ın sözlerini bu anlamda çok ciddiye alıyorum ve AKP iktidarı ile ilgili toplumda travma bile yaratabilecek bilgilerin artık herkese ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyorum.

Etiketler
Ahmet Davutoğlu Can Ataklı