Erdoğan'a hakaretten yargılanan 'Zeynep Altıok Akatlı' hakkında karar

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı'nın, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması, bugün Urla 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Erdoğan'a hakaretten yargılanan 'Zeynep Altıok Akatlı' hakkında karar

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı'nın, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması, bugün Urla 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Zeynep Altıok Akatlı kendisine yöneltilen Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasından beraat etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve CHP Grup Sözcüsü Mustafa Özuslu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP parti üyeleri, Birleşik Haziran Hareketi üyeleri ve STK temsilcileri Zeynep Altıok Akatlı'ya davada destek verdi.

BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre Akatlı hakkında milletvekili ve insan haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönem yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla dava açılmıştı.

İlk duruşması 7 Aralık’ta Urla 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ve 19 Aralık 2019 tarihine ertelenen davanın, ikinci duruşması da bugün aynı mahkemede görüldü. Zeynep Altıok Akatlı kendisine yöneltilen Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasından beraat etti.

Davadan çıkan beraat kararı sonrasında açıklama yapan Zeynep Altıok Akatlı, "Zaten olması gereken bir karardı. Ben umuyorum ki bu karar aslında benzer şekilde yargılanmakta olan, düşüncelerini ifade ettiği için, sosyal medya kullanım hakkını ihlal ettiğini öngörerek suçla karşı karşıya bırakılan tüm vatandaşlarımız için emsal niteliğinde olsun. İçeride savunmamda da ifade ettiğim gibi, düşünce ve ifade bir haktır. Doğru bulmadığını, değiştirmek istediğini, sistem eleştirisini söylemek bir haktır.

Buna ilişkin her türlü ifade bugün yasaklanıyor, baskılanıyor olması insanların mesnetsizce mahkeme kapılarında bu konuyla meşgul ediliyor olması, yargının bu şekilde meşgul ediliyor olması hak ihlalinin tekrarına ait bir tutumdur, hak ihlalinin tekrarını içeren bir tutumdur. Dolayısıyla bu kararın gerçekten ülkemizin özgür günleri için bir emsal niteliğinde olmasını, düşündükleriyle gelişen bir ülke olmak için düşüncelerimizi paylaşmamızın önünde bir engel kalmamasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Erdoğan'a hakaretten yargılanan 'Zeynep Altıok Akatlı' hakkında karar - Resim : 1

Etiketler
İzmir Hakaret Mahkeme Milletvekili