Kılıçdaroğlu'ndan 'ittifak' açıklaması: Demokrasi konusunda bir ortak payda oluşturduk

Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV'de Özlem Akarsu Çelik'in sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'ndan 'ittifak' açıklaması: Demokrasi konusunda bir ortak payda oluşturduk

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV'de Özlem Akarsu Çelik ile Politika Özel programının konu oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

KURULTAY

Olabilir bu gayet doğaldır. Kendisini genel başkan olarak konumlamak isteyen arkadaşlar olabilir, aday olabilirler. Demokratik yöntemlerle yarışırız. Kararı yine partililerimiz verecek biz de o karara uyacağız.

YENİ KURULAN PARTİLERİLE MİLLET İTTİFAKI GENİŞLEYECEK Mİ

Bilmiyorum, millet ittifakını Meral Hanım, Temel Bey ve DP'nin sayın genel başkanı görüşerek oluşturduk. Farklı görüşlerimiz var ama demokrasi konusunda bir ortak payda oluşturduk.

Bu ittifak çerçevesinde bir ön protokol yapıldı, imzaladık. Kamuoyuyla paylaştık. Çıkan yasa, böyle bir tablonun ortaya çıkmasını sağladı ve cumhur ittifakı oluştu. MHP ve AKP. Bu ittifaklar seçimlere girdiler. Demokrasimiz büyük yara aldı.

Demokraside son 10 yılda bir kan kaybı yaşadık. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 20 Temmuz'da yapılan sivil darbe. Dünyaya farklı gözlerle baksak bile, bu farklılıklar bizim zenginliğimiz.

Tek adam rejiminin Türkiye'ye neler mal olduğunu gördük. Türkiye'nin ekonomisini uçuruma sürükledi. Bakanlar bir devlet memuru görünümünde. Ben devlet memuru dediğim zaman alınıyorlar. Bütçe görüşmelerinde dedim ki, "bütçeyi gelip burada bir devlet memuru sundu diye Sayın Fuat Oktay için"

Çünkü atamayla gelen birisiydi, parlamentoda gelip bütçeyi sunması kadar yanlış bir şey olamaz diye. Bunlar devlet memuru değildir dediler. Bütün devlet memurlarının dokunulmazlığı vardır ve ömür boyu devam eder. Bir devlet memuru bir suç işlemişse amiri izin vermedikçe savcı hakkında soruşturma dahi açamaz. Ama milletvekillerinin dokunulmazlığı milletvekili süresiyle ilgilidir.

Şu anda Türkiye'yi bir seçilmiş ve kabinesiyle atanmış devlet memurları tarafından yönetiliyor. Bu da bizim sözde demokrasimizin en büyük ayıbı. Seçimle gelen birisinin ülkeyi yönetmesi lazım. Ve hükümetin parlamentodan çıkan vekillerden oluşturulması lazım. Şu anda yürütme organının hesap vereceği hiçbir organ yok.

21 BİN 504 SORU ÖNERGESİNİN SADECE 1700'ÜNE CEVAP VERİLMESİ

gercekgundem.com'un derlediğine göre Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; Bundan daha somut bir şey olamaz. Milletvekili soru soruyor. İstediğin kadar sor diyor, istersem cevap veririm istersem vermem diyor.

Etiketler
Kars Kemal Kılıçdaroğlu KRT TV