Bütçe komisyonunda EYT tartışması: Vekiller birbirine girdi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda muhalefet milletvekilleri ile iktidar milletvekilleri arasında erken yaşta emeklilik konusunda tartışma yaşandı.

Pankartların açıldığı komisyonda muhalefet ve iktidar milletvekilleri birbirlerine EYT eleştirilerinde bulundu. Beko'nun konuşması üzerine ateşlenen tartışmada AKP'li üyeler CHP'li üyeleri şov yapmakla suçladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk komisyon salonuna gelmeden önce iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında EYT ve çalışma hayatındaki diğer sorunlar hakkında sert tartışma yaşandı.

Toplantı için salona gelenler muhalefet milletvekillerinin ellerindeki dövizlerle karşılaştılar. AKP milletvekilleri muhalefeti şov yapmakla suçlarken, muhalefet de iktidarı verilen sözleri tutmamakla ve halkın sorunlarını anlamamakla suçladı.

“ŞOV YAPIYORSUNUZ”

AKP İzmir Milletvekil Yaşar Kırkpınar, pankart ve afiş taşıyan milletvekillerini şov yapmakla suçlayarak “Şov yapıyorsunuz başka bir şey değil. Burası tribünlere oynanacak yer değil. Basını boş yere meşgul ediyorsunuz.” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise “Bu bütçe emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözmüyor. Siz saray ve yandaşlarının çıkarını düşünüyorsunuz. Biz halkın çıkarını düşünüyoruz. EYT'liler bu bütçede yok. Bu bütçe EYT'lilerin sorununu çözmüyor.” dedi.

Paylan’ın sözlerine AKP Ağrı milletvekili Ekrem Çelebi “Diyarbakıra git. Diyarbakır'da de ki bu annlerin, evlatları, çocukları, kızları nerede de? Bunu yapmayın, bu devleti batırmaya sizin hakkınız yok. Bu devletin gelire, üretime ihtiyacı var.” yanıtını verdi.

“AKŞAM BAŞINI YASTIĞA KOY BİRAZ DA DÜŞÜN”

CHP İzmir milletvekili Kani Beko ise “Sarayın bir dakikalık gideri 2 bin 20 lira. Asgari ücretle çalışan bir işçi bir ay çalıştıktan sonra ancak 2 bin 20 lira alıyor. Akşam başını yastığa koy biraz da sen düşün” ifadelerini kullandı.

CHP Niğde milletvekili Fethi Gürer ise “Cumhurbaşkanı 46 yaşında emekli oldu. 20 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz, bu kadar işsiz bu kadar aç insan var. Hala 20 yıl öncesini anlatıyorsunuz. Sokakta 8 milyon insan işsiz, üniversiteyi bitirmiş 2 milyon insan işsiz var” dedi.

Etiketler
EYT - Emeklilikte Yaşa Takılanlar Emeklilik Muhalefet TBMM