Kuzu hakkında dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunmuştu... Yeni gelişme

AKP'li Atılgan, Çağlayan Adliyesi'ne gelerek yeniden dilekçe verdi.

Kuzu hakkında dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunmuştu... Yeni gelişme

AKP Esenler Eski Belediye Meclis Üyesi Mustafa Atılgan, dün savcılığa giderek, Burhan Kuzu’nun 'reddedildi' dediği dolandırıcılık davasına itiraz etti ve Çağlayan Adliyesi Cumhuriyet Savcılığı'na avukatıyla birlikte dolandırıldığını iddia eden dilekçe verdi.

Atılgan, dilekçe verdikten sonra, şu açıklamayı yaptı:

”Burhan hocamız sosyal medya hesabından ve gazetecilere verdiği beyanlarında “ Atılgan konumumu öne çıkararak benden para istedi yani şantaj yaptı. Vermeyince gitti dava açtı davasını Cumhuriyet Savcılığı reddetti. Adamsan yargının kararına uy “ şeklinde konuşarak şahsıma yönelik asılsız iftiralarda bulunuyor ve kendisine hiç yakışmayan küfürlü sözler sarf ediyor. Bugün Çağlayan adliyesi Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verdim ve daha önce kendisi hakkında dolandırıcılık davası açmıştım, bugün o davamızın güncelleşmesi için savcılığa dilekçemi verdim.

“HABER YAPILDIKTAN SONRA HERKES CESARETLENDİ VE 'DOLANDIRILDIK' DEDİ”

Atılgan, "Muammer Kaddafi’nin 760 bin dolarını Türkiye’ye getirme iddiasıyla bire 10 kat geri ödeme yapılmak üzere para topladığı, bu paraların 18 yaşındaki oğlum Salih Atılgan’ın hesabı üzerinden dövize çevrilerek yurt dışına aktarıldığı haberinin duyulmasından sonra oğluma kim para verdiyse beni arayarak üzüldüklerini belirttiler. Bu kişiler önceden Burhan hocamızın ismini duyduklarında korkuyorlardı yani verdikleri paraları söyleyemiyorlardı. Haber yapıldıktan sonra herkes cesaretlendi ve dolandırıldık demeye hazırlar." dedi.

“BİZLERİ DOLANDIRANIN GEREKLİ CEZAYI ALMASINI İSTİYORUM”

Beni arayan O. K., “Bizlerin muhatabı sen değilsin, Burhan Kuzu’dur. Bizler hazırladığımız dilekçeleri sana vereceğiz, sen yalnız değilsin, bizlere senin borcun yok, Kuzu’nun borcu var” dediler. Savcılık bizim verdiğimiz dilekçeyi inceledi ve dikkate aldı, bazı konuların gözden kaçmış olabileceğini söylediler. Ben adalede güveniyorum. Ortada bir dolandırıcılık olduğunu ve suçu olanların, bizleri dolandıranın gerekli cezayı almasını istiyorum.

“BURHAN HOCAYI KAMUOYUNUN VİCDANINA HAVALE EDİYORUM”


Ben Burhan hocama şantaj yaptıysan neden benden davacı olmadı? Tefecilerden para aldığımı söylüyor, kim bu tefeci neden ismini açıklamıyor, ben savcılıkta o isimleri açıklayacağım tefeci dediği kişiler kendisinin çok yakın adamları olduğunu göreceksiniz, ben bu insanları tanımam ve onlarla bir alışverişim olmadı. Kendisine sorun ama cevap vermez. Siz 18 yaşına yeni girmiş bir çocuğa neden para verdiniz, hesap açtırdınız? Siz hukukçusunuz ve iktidar partisi olan partimizin en üst düzey yöneticisisiniz, darp olayını biliyorsunuz neden darp olayını yapanları bulmadınız? Yanı hocam birilerini dolandırmak için bir yol seçti ve iş karışınca benim haberim yok diyor. Ben kendisiyle mahkemede hesaplaşacağım. Bu işin tek sorumlusu kendileridir. Yaptığım tüm konuşmalar ortada videoyu izlerseniz her şeyi göreceksiniz” dedi.

Bugün Cumhuriyet Savcılığı'na verilen dilekçe :

Kuzu hakkında dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunmuştu... Yeni gelişme - Resim : 1Kuzu hakkında dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunmuştu... Yeni gelişme - Resim : 2