Ahmet Türk: Sine-i millet kurtuluş değil

Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, sine-i millet tartışmalarını değerlendirdi.

Ahmet Türk: Sine-i millet kurtuluş değil

19 Ağustos’ta İçişleri Bakanlığınca HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine kayyım atanarak belediye başkanları görevden uzaklaştırıldı.

Bunlardan biri de 31 Mart’ta tekrar seçilen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’tü. Ahmet Türk, görevden alınmalarının sebebini Türkiye’de uygulanan “Kürt karşıtı” siyasete bağladı.

Türk, görevden alınma kararının 31 Mart seçimlerinden hemen sonraki gün verildiğini savundu. Kayyımlar nedeniyle CHP ve farklı kesimlerin kendilerine destek verdiğini hatırlatan Ahmet Türk, CHP’den beklentisinin Kürtlerle arasındaki mesafeyi artık ortadan kaldırması olduğunu vurguladı.

Rûdaw'dan Maşallah Dekak’ın haberine göre Meclisin artık işlevsiz kaldığını ve her şeyin tek bir kişinin yetkisi altında toplandığını belirten Türk, “sine-i millet kararının ise partinin verebileceği bir karar olduğunu söyledi.

Ahmet Türk, "Şahsen de siyaset böyle yürüyemez diyorum. Bir misal anlatmak istiyorum; vatandaşın biri toprağını ekiyordu ama hiçbir verim elde edemiyordu. Yer ürün vermiyordu ama adam her yıl ısrarla o toprağı sürüyordu. Oradan geçen göçerler adama, “ne sen utanıyorsun ne de toprağın utanıyor” demiş.

Doğrusu bizim de durumumuz buna benziyor. Gerçekten bazen çok öfkelenip artık siyasetle olmaz diyecek duruma geliyoruz. Ama biz siyaset yapmaya mecburuz. Yani sine-i millet kurtuluş değil.

Fakat bunun bir kurtuluş olduğunu, bir şeyleri değiştirebileceğini, demokrasiyi getireceğini görseydik olurdu. Ancak siyaset yolunda önümüzde ne kadar engel ve kargaşa olsa da yürümek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Etiketler
Mardin Ahmet Türk