Savaşa karşı çıkan hekime 'fesih' cezası

TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Yaşar Ulutaş’ın, aile hekimi sözleşmesi feshedildi.

Savaşa karşı çıkan hekime 'fesih' cezası

Burcu Cansu/ Birgün - ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ başlıklı açıklama nedeniyle gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan TTB Merkez Konseyi Üyeleri arasında yer alan Dr. Yaşar Ulutaş’ın, aile hekimi sözleşmesi feshedildi.

Sağlık Bakanlığı , savaşın halkın genelini ilgilendiren bir sağlık sorunu olduğuna yönelik bildiriye imza atan 11 TTB Merkez Konseyi üyesi arasında bulunan Dr. Yaşar Ulutaş’ın aile hekimliği sözleşmesi feshedildi. Ulutaş son olarak Adana Gazipaşa Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışıyordu.

"EVRENSEL DEĞERLERİ SAVUNDUĞUM İÇİN"

Geçirdiği disiplin soruşturmasının ardından sözleşmesi feshedilen Dr. Ulutaş, kararı değerlendirdi. Evrensel değerleri savunduğu için sözleşmesinin feshedildiğini ifade eden Dr. Ulutaş, şunları söyledi:

“Yapılan açıklamanın ardından Dünya Tabipler Birliği ve Avrupa Hekimler Daimi Komitesi de dahil olmak üzere 30 ülkenin tabipler birliği, savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğu ve bunun hekimliğin evrensel ilkelerinden biri olduğu değerlendirmesinde bulundu. Bu yapılanlar örgütlülüğe ve hekimliğe yapılan saldırıların bir uzantısıdır. Olaya iyi hekimlik değerleri açısından bakmak gerekiyor. Savaşın sağlık sorununa neden olmadığını savunmak mümkün değildir.”