Sağlık emekçileri için g(ö)revde | Türkiye'nin dört bir yanında iş bırakan sağlıkçılar: Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz

Sağlık emekçileri, çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi talebiyle bir günlük greve gitti. Sağlıkçılar, "Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz" diye seslendi.

Sağlık emekçileri için g(ö)revde | Türkiye'nin dört bir yanında iş bırakan sağlıkçılar: Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz

Hekimlerin özlük haklarına ilişkin düzenlemenin Meclis’te görüşülen tekliften çıkarılması üzerine bir günlük iş bırakma eylemi kararı Türk Tabipleri Birliği (TTB) bugün greve gitti.

Sağlık emekçileri; TTB, SES, İstanbul Tabip Odası, Genel Sağlık-İş, İSTAHED ve Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikasının çağrısıyla yurt genelinde iş bıraktı. TTB'den grev günü için paylaşılan bilgi notunda, acil hastalar, diyaliz hastaları, hamileler, çocuk aciller, kanser hastaları ve yoğun bakım hastalarının bakım ve tedavisinin aksamayacağı, hamilelere, diyaliz hastalarına ve kanser hastalarına sağlık hizmeti sunulmaya devam edileceği bildirildi.

SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN TALEPLERİ

'G(ö)revdeyiz' denilerek alınan iş bırakma kararına ilişkin 10 maddelik bir talepler listesi yayınlayan TTB, çalışma koşullarının iyileştirilmesini, pandemide çalışılan her yıl için ek 120 gün yıpranma payı verilmesini ve mevcut 5 dakika muayene uygulamasının sona erdirilmesini istedi.

SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN G(ÖREV) GÜNÜ

G(ö)revdeyiz diyen sağlık emekçileri İstanbul'un birçok hastanesinde eylemler düzenledi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde iş bırakan sağlık emekçileri, hastane içinde bir araya geldi. Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yürüyüş, Cerrahpaşa ile birleşti.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası'nın da destek verdiği eyleme katılım oranın yüzde 70 civarında olduğu aktarıldı. Hastane içerisinde yürüyüş yapan sağlık emekçileri taleplerini anlattı.

FİNCANCI: SAĞLIKÇILAR TÜKENİRSE SİZ DE SAĞLIK HİZMETİ ALAMAZSINIZ

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Şanlıurda'da hasta ve hasta yakınlarını greve desteğe çağırdı. Fincancı, "Sağlık emekçileri tükenmesin diye, hekimler tükenmesin diye bugün bizi destekleme gününüzdür. Üretimden gelen gücümüzü sizler için de kullanıyoruz. Biz tükenirsek sizler de sağlık hizmeti alamazsınız" diye seslendi.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ PENDİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

İZMİR

Sağlıkçılar Türkiye'nin birçok ilinden grev fotoğraflarını paylaştı.

ANKARA

ANTALYA

MUĞLA


KARS


ÇANAKKALE


MERSİN

DİYARBAKIR

TEKİRDAĞ

BATMAN

ESKİŞEHİR

ADANA

Etiketler
Grev Türkiye