Türkiye'de ilk koronavirüs vakası! İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden açıklama

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, İstanbul'a gelen 6 yaşındaki Çinli bir çocukta koronavirüs tespit edildiği yönünde çıkan haberlere açıklama getirdi.

Türkiye'de ilk koronavirüs vakası! İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden açıklama

Çin'in Wuhan kentinden yayıldığı söylenen ve tüm dünyayı alarma geçiren koronavirüs İstanbul'da ortaya çıktı. Çin'den İstanbul'a gelen 6 yaşındaki Çinli çocukta İstanbul Tıp Fakültesi'nde Coronovirüs tanısı koyulduğu söylenmişti.

TIP FAKÜLTESİNDEN AÇIKLAMA

CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş’ın gündeme getirdiği iddia ile ilgili İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi kaynakları BirGün’e açıklama yaptı.

Koronavirüs şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan Çinli çocuğun 10 gün önce Şangay’dan Türkiye’ye geldiğinin öğrenildiğini bildiren kaynaklar, an itibariyle hastalığın kesin teşhisinin yapılmadığını kaydetti.

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ilk tedaviye rağmen çocuğun durumunun dün akşam saatlerinde ağırlaştığını aktaran tıp fakültesi kaynakları, bugün ise durumunun daha iyi olduğunu söyledi.

Tıp fakültesi kaynakları, koronavirüs şüphesi nedeniyle gerekli testlerin yapıldığını ancak sonuçlarının ise henüz çıkmadığını söyledi.

Etiketler
Koronavirüs İstanbul Üniversitesi Türkiye Üniversite