Demirağ'a 'meydan boş değil' deyip saldırmışlar

Gazeteci Yavuz Selim Demirağ’a evinin önünde 7 kişilik bir grup beyzbol sopalarıyla saldırdı. Saldırganların "Meydan boş değil pez...k" dedikleri öğrenildi.

Demirağ'a 'meydan boş değil' deyip saldırmışlar

Deneyimli gazeteci Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ, Türkiyem TV’de katıldığı televizyon programı sonrasında saldırıya uğradı.

Program çıkışında televizyon binasından ayrılan Demirağ’a evinin önünde 7 kişilik bir grup beyzbol sopalarıyla saldırdı. Saldırganların "Meydan boş değil pez...k" dedikleri öğrenildi.

Saldırı sonrasında yaralanan Demirağ, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede yüzüne dikiş atılan Demirağ’ın ziyaretine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, İYİ Partililer ve arkadaşları geldi. GATA'daki ilk müdahalenin ardından Odatv'ye kısa bir açıklama yapan Demirağ, "Acı patlıcanı kırağı çalmaz" diyerek tepki gösterdi.

“ÖLDÜRÜN İ.NEYİ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yeniçağ Gazetesi yazarları eski bakan Sadi Somuncuoğlu ile Servet Avcı, eski Milletvekili Aylin Nazlıaka, Kumpas-Der Başkanı Ahmet Tatar ve Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, saldırıya uğrayan gazeteci Demirağ’ı ziyaret edenler arasındaydı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yarın geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağı öğrenildi.

Yavuz Selim Demirağ, hastanede bugün polislere ifade verdi. Olay sırasında saldırganlardan birinin “öldürün i.neyi” dediği polis ifadesinde yer aldı.

Gazeteci Demirağ’ın bugün tekrar beyin tomografisinin çekildiği, korkulacak bir noktanın olmadığı ve yarın taburcu edilmesi beklendiği öğrenildi.

EMNİYET O ARACIN PEŞİNDE

Asayiş ve cinayet büro ekibi polislerinin de hastaneye geldiği öğrenilirken, soruşturma başlatıldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında Doblo marka aracı tespit eden ekipler, aracın plakasının ise sahte olduğunu bildirdi.

Saldırganların eşkallerini belirleyen emniyet, geriye dönük kamera kayıtlarını inceleyerek saldırganlara ulaşmaya çalışıyor.

Demirağ, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimini mercek altına aldığı “Fetullah’a Selam Kumpasa Devam” adlı çalışması ile adından söz ettirmişti. Demirağ, “İmamların Öcü” adlı kitapla Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki FETÖ yapılanmasına ışık tutan bir çalışmaya da imza atmıştı.

Etiketler
Yavuz Selim Demirağ Şili