Game Of Thrones 8. sezon yayın tarihi belli oldu

Game of Thrones 8. sezon tarihini müjdeleyen yeni fragman yayınlandı. Fragmanda yayın tarihi 14 Nisan olarak açıklandı.

HBO, Game of Thrones 8. sezon için yayınladığı yeni fragmanda, yayın tarihini netleşti.

HBO müjdeyi True Detective dizisi öncesinde yayınladığı yeni fragmanla paylaştı. Hazırlanan fragman dizinin bir sahnesinden çok, özel olarak bu duyuru için çekilmiş havasını taşıyor.

Stark ailesinin bir kişi eksik de olsa Stark mezarlığında buluştuğu fragmanda ilk olarak karşımıza Jon Snow çıkıyor. Jon, Lyanna Stark’ın yanından geçerken kadının Ned Stark’a “Onu korumalısın.” dediği repliği işitiliyor. Daha sonra Sansa ve Arya farklı yönlerden çıkageliyor. Burada da Catelyn Stark‘ın sesi yankılanıyor. Ailesinin başına gelenleri “annesiz bir çocuğu” sevememesine bağlıyor. Son olarak da Ned Stark’ın mezarının başına gelen Jon Snow’la Ned’in o eski bir konuşması yansıtılıyor: “Sen bir Stark’sın. Adıma sahip olmayabilirsin ama kanıma sahipsin.”

Videonun sonunda ise üç Stark kardeşi de kendi mezarlarıyla karşılaşıyor. Ortada bir kraliçe edasıyla Sansa Stark dururken yannda onu korumak için kardeşleri yer alıyor. Aniden soğumaya başlayan ve buz tutan mezarlık, tehlikenin yaklaştığını işaret ediyor. Bu sahnedeki en ilginç eksiklik ise Bran‘ın orada olmaması. Bran’ın mezarının da orada olmaması.

Dizi 14 Nisan‘da HBO’da yayınlanmaya başlayacak. Toplam 6 bölümden oluşacak olan final sezonunda önemli karakterlerin pek çoğunun hikayeyi tamamlayamayacağına inanılıyor.